Vreme čitanja: oko 1 min.

Grand Theft Auto 3, Vice City i San Andreas stižu na Netflix

Vreme čitanja: oko 1 min.

Netflix nastavlja sa širenjem svoje ponude igara dodavanjem izuzetno popularnih Rockstar Games naslova

  • 0
GTA Trilogy Foto: Rockstar Games

Netflix je nedavno objavio značajno proširenje svoje biblioteke igara: od 14. decembra, korisnici će moći da igraju igre Grand Theft Auto 3, Vice City i San Andreas, u svojim Definitive Edition verzijama. Ovaj potez dolazi kao rezultat pregovora sa kompanijom Rockstar Games i predstavlja deo Netflix-ovih nastojanja da obogati svoju ponudu, koja trenutno uključuje uglavnom "casual" igre i nekoliko izuzetno cenjenih indie naslova kao što su Dead Cells, Kentucky Route Zero, i Shovel Knight: Pocket Dungeon.

Wall Street Journal je izvestio da Netflix ovim potezom teži da privuče nove pretplatnike i zadrži postojeće, nudeći im dodatne aktivnosti između sezona njihovih omiljenih serija.

Nakon nešto više od meseca dana od prvobitnih izveštaja, Netflix potvrđuje da će GTA 3, Vice City i San Andreas biti dostupni u njihovoj biblioteci igara. Igre će biti dostupne putem iOS App Store-a, Google Play-a i Netflix aplikacije. Iako su Definitive Edition verzije ovih igara na početku bile kritikovane zbog brojnih grešaka i problema sa performansama, njihova popularnost među ljubiteljima serijala ostaje nesmanjena.

Od prvih koraka u svetu igara u novembru 2021. godine, Netflix je znatno proširio svoju ponudu, koja sada obuhvata preko 80 naslova. Pored toga, kompanija je preuzela nekoliko studija, uključujući Spry Fox, razvojni studio iza igara Triple Town i Cozy Grove, Next Games, poznat po mobilnoj igri The Walking Dead, i Night School Studio, kreatore Oxenfree-a.

Netflix je nedavno najavio i osnivanje novog studija u Los Anđelesu, pod vođstvom Čaka Sonija, bivšeg izvršnog producenta igre Overwatch, koji će raditi na stvaranju nove AAA RPG igre. Takođe, kompanija je lansirala Netflix kontroler aplikaciju za iOS u okviru ograničenog beta testiranja, sa ciljem da omogući igranje igara iz njihove biblioteke na svim uređajima kompatibilnim sa Netflixom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA