Vreme čitanja: oko 3 min.

Avatar: Frontiers of Pandora: Novi i uzbudljivi pogled na poznati svet

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pandora je predstavljena sa izvanrednim detaljima, čineći igru vizuelno impresivnom

  • 0
Avatar: Frontiers of Pandora Foto: Ubisoft

Avatar: Frontiers of Pandora nudi igračima priliku da se iznova zaljube u svet Pandore, ovog puta kroz interaktivno iskustvo koje je mnogo više od obične video igre. Priča igre vodi nas na Pandoru, svet Na'vija, ali sa zanimljivim obrtom – glavni junak je Na'vi koji je odrastao među ljudima i koji se, nakon povratka na Pandoru, nalazi u sukobu između dva sveta. Ova dinamika pruža igri slojevitost i određenu emocionalnu dubinu, istražujući teme identiteta, pripadnosti i sukoba između tradicije i modernosti.

Iako priča nije preterano originalna i znaćete smer u kojem ide već u prvih nekoliko sati, istraživanje sveta Pandore je srce i duša igre. Imaćete priliku da istražujete guste džungle, prostrane ravnice i misteriozne pećine, otkrivajući pri tom tajne ekosistema. Sistem tragova i orijentacije pomoću prepoznatljivih obeležja u svetu umesto da konstantno gledate GPS markere zahteva pažljivo planiranje i proučavanje okruženja, što igri daje jedinstveni osećaj autentičnosti.

Pandora je predstavljena sa izvanrednim detaljima, čineći igru vizuelno impresivnom. Veličanstvena flora i fauna, živopisne boje i detaljno osmišljeni pejzaži pružaju igračima osećaj da su stvarno deo ovog čarobnog sveta. Svaki grafički aspekt igre, od nežnih nijansi svetlosti do komplikovane strukture biljaka i životinja, deluje da je pažljivo oblikovan kako bi se preneo duh originalnih filmova.

Avatar: Frontiers of Pandora Foto: Ubisoft

Što se tiče mogućnosti koje imate za istraživanje ovog sveta, one su prilično široke. Vi, kao Na'vi imate veću snagu i mogućnosti od običnog čoveka, parkur elementi su odlično razrađeni i igra ima dobar odziv na vaše komande i pokreti su generalno prilično fluidni. Imate i mogućnost da letite nebom i istražujete prašume, ili jašete konje otvorenim ravnicama. Mapa Pandore je velika i podeljena je u tri različite regije od kojih svaka ima svoj set flore i faune koji vam nude različite resurse ili nove izazovne neprijatelje.

Mogu sa sigurnošću reći da nam je Avatar: Frontiers of Pandora pružio jedan od vizuelno najlepših svetova u poslednjih nekoliko godina. 

Avatar: Frontiers of Pandora Foto: Ubisoft

Istraživanje ovog bogatog sveta je nešto gde Avatar: Frontiers of Pandora izuzetno blista, nema više onog dobro poznatog "Ubisoft recepta" za otvorene svetove, sa mapom prenatrpanom markerima i gde se osećate kao da popunjavate listu dosadnih zadataka.

Što se tiče borbe, igra nudi akciju kroz korišćenje različitih tipova lukova i strela ili pušaka, sa mogućnošću da se igrači odluče i za alternativni tihi pristup i šunjanje. Borba je intenzivna, ali ne preterano inovativna. Izazov predstavljaju napadi na utvrđene kampove RDA, gde igrači koriste svoje Na'vi sposobnosti, uključujući parkur i prostornu svest, kako bi se neprimetno infiltrirali i obavili svoje misije​​.

Avatar: Frontiers of Pandora Foto: Ubisoft

Međutim, borba u zatvorenim prostorima je nekada nespretna, s obzirom na to da je vaš Na'vi junak viši od tri metara, a ljudske građevine su građene... pa za ljude. Pored toga, ponekad sam imao utisak da me cela baza vojnika puca sa druge strane mape sa očigledno neograničenom količinom metaka i da nisam mogao da ih izbegnem gde god ja bio u tom trenutku. Ti delovi su ponekada bili frustrirajući.

RPG elementi igre uključuju sakupljanje, lov, izradu predmeta i kuvanje. Imaćete opciju da eksperimentišete sa različitim resursima i stvarate nove predmete koji poboljšavaju sposobnosti vašeg Na'vi lika. Međutim, obim opcija može biti preplavljujući, sa mnoštvom različitih resursa koji se sakupljaju u određenim vremenskim uslovima i vremenskim prilikama, što ponekad može usporiti narativni tempo igre​​.

Avatar: Frontiers of Pandora je igra koja istinski prenosi duh i lepotu Pandore, pružajući igračima jedinstveno iskustvo koje je mnogo više od standardne video igre. Iako postoje određeni izazovi, kao što su repetitivni zadaci i ne toliko zadivljujuća priča, ukupni doživljaj igre je pozitivan. Ova igra je ne samo zabavan dodatak franšizi Avatar, već i značajan doprinos gejming industriji, koji donosi nove ideje i pristupe u svet video igara.

Konačna ocena: 8/10

(Telegraf.rs)

*Kod za recenziju nam je dostavio Ubisoft

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA