Vreme čitanja: oko 2 min.

Hakovan Insomniac: Objavljeni snimci igre Wolverine, otkriveni budući projekti i još mnogo toga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj incident se dogodio nakon što je Sony, vlasnik Insomniaca, odbio da plati zahtevani otkup od 50 bitkoina, što iznosi približno 2 miliona dolara

  • 0

U jednom od najvećih bezbednosnih propusta u gejming industriji, hakerska grupa Rhysida objavila je preko 1.3 miliona fajlova Insomniac Games-a, razvojnog studija poznatog po igri Marvel’s Spider-Man. Ovaj incident se dogodio nakon što je Sony, vlasnik Insomniaca, odbio da plati zahtevani otkup od 50 bitkoina, što iznosi približno 2 miliona dolara.

Prema izveštaju Cyber Daily, hakeri su objavili 1.67 terabajta podataka, koji sadrže širok spektar informacija - od videa i slika nadolazeće igre Marvel’s Wolverine, preko ličnih informacija zaposlenih, pa sve do ugovora potpisanog između Marvela i Sony-ja o budućim projektima.

Objavljeni su i rani snimci igre Wolverine, neobjavljeni likovi, lista glumaca, lokacija, zaplet igre, kao i ciljani datum izdavanja. Pored toga, ukradeni podaci uključuju i razvojni budžet Insomniaca sve do kraja 2033. godine, kao i izvršni fajl igre Wolverine.

Sony je ranije potvrdio da je pokrenuta istraga povodom ovog bezbednosnog propusta, ali ni Sony ni Insomniac nisu dali nikakve komentare o najnovijoj objavi ovih materijala. Iz Cyber Daily-a navode da je portparol hakerske grupe Rhyside izjavio kako je napad bio motivisan isključivo novcem, te da su bili svesni koga napadaju i koliko su ranjivi.

Procurili su i detalji o planiranim igrama Insomniaca, uključujući Marvel’s Venom za 2025 godinu, Marvel’s Wolverine za 2026, Marvel’s Spider-Man 3 za 2028, novi Ratchet & Clank za 2029, Marvel’s X-Men za 2030, kao i neimenovani novi IP za 2031/2032. godinu. Takođe, ukradeni podaci otkrivaju i planove za multiplejer igre, uključujući Spider-Man 2 Online za 2024, Wolverine Online za 2026, i X-Men Online za 2028. godinu.

Venom igra, pod nazivom Venom: Lethal Protector, detaljno je opisana u objavljenim podacima. Ova igra, planirana za drugi kvartal 2025. godine, trebalo bi da bude slična Spider-Man 2, nudeći samostalno iskustvo od 8-10 sati igranja. Takođe, spominje se da bi Spider-Man 3 mogao da bude lansiran u dva dela, pri čemu bi prvi deo bio objavljen za praznike 2027. godine, a drugi deo za praznike 2028.

Ovaj incident je još jedan u nizu sličnih napada na industriju video igara. Prethodno, 2020. godine, Capcom je doživeo sličan bezbednosni propust, a prošle godine su procurili i video fajlovi vezani za GTA 6. Ovi incidenti ukazuju na sve veću zabrinutost u vezi sa bezbednošću podataka u tehnološkoj industriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA