Vreme čitanja: oko 1 min.

Nintendo počinje da gasi onlajn servise za Wii U i 3DS, mesecima pre roka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici Wii U i 3DS konzola iznenađeni su ranim prekidom online usluga, koji je započeo pre nego što je inicijalno najavljeno

  • 0
Nintendo Wii U Foto: Barone Firenze / Shutterstock.com

Za vlasnike Nintendo Wii U i 3DS konzola, praznična sezona donela je neočekivano iznenađenje. Umesto da još malo uživaju u onlajn igrama, mnogi su se suočili sa preranim gašenjem ovih servisa. Ova vest, koju su potvrdili kako korisnici tako i mediji, ukazuje na to da je Nintendo započeo proces ograničavanja onlajn funkcionalnosti na ovim platformama, iako su rekli da će to početi tek na proleće.

Iako ovo nisu najbolje vesti za ljubitelje igara kao što su originalni Splatoon za Wii U i Super Smash Bros. za 3DS, situacija je još uvek neizvesna, jer gašenje onlajn servisa ne pogađa jednako sve korisnike. Džonatan Barou, vođa projekta Pretendo koji se bavi razvojem alternativnog "open-source" Nintendo Networka, objašnjava da se radi o "postepenoj implementaciji" Nintendovih planova. Cilj Pretenda je da ponovo omogući online igranje na ovim konzolama, piše Engadget.

Nintendo, iako nije precizirao da je april konačan rok za ukidanje usluga, ostavio je otvorenu mogućnost ranijeg gašenja.

Ovaj korak dolazi nakon što je Nintendo već u martu zatvorio svoje eShop prodavnice za 3DS i Wii U konzole, čime je onemogućena kupovina novih igara i korišćenje onlajn funkcionalnosti starih naslova. Miiverse, Nintendova originalna društvena mreža za ove konzole, prestala je s radom 2017. godine, ali je arhiva objava i dalje dostupna.

Za gejming zajednicu, ovo je tužan, ali neizbežan momenat. Gejming industrija se neprestano razvija, a starije generacije igara i konzola postepeno nestaju. Međutim, postoji nada u vidu potencijalnih remastera i reizdanja omiljenih naslova, poput najavljenog Luigi’s Mansion: Dark Moon za Nintendo Switch, koji bi trebalo da bude dostupan sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA