Vreme čitanja: oko 2 min.

Nintendo Switch 2 će "verovatno biti evolucija, a ne revolucija" i ovo će mu biti cena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nintendo Switch 2 bi mogao da bude značajno skuplji od svog prethodnika

  • 0
Nintendo Switch Foto: Tinxi / Shutterstock.com

U gejming industriji već neko vreme kruže glasine o skorom lansiranju naslednika popularne Nintendo Switch konzole. Prema predviđanjima dr Serkana Tota, CEO-a konsultantske agencije Kantan Games iz Tokija, novi model bi mogao da bude predstavljen već ove godine, a očekuje se da će biti više evolucija trenutnog dizajna nego potpuna revolucija.

Iako Nintendo još uvek nije javno komentarisao ove navode, pretpostavlja se da je novi model u pripremi nakon izveštaja da su dev-kit paketi već distribuirani developerima. Toto predviđa da bi nova konzola mogla da bude lansirana po ceni od oko 400 dolara, što je za 100 dolara više u odnosu na originalni Switch. Postoji i mogućnost da će cene igara pratiti trendove PS5 i Xbox Series X konzola, te se spekuliše o ceni od 70 dolara po igri.

Kako kaže Toto, Nintendo će verovatno nastaviti da se fokusira na prenosivost, što je karakteristika koju su mnogi korisnici zavoleli na originalnom Switch-u. "S obzirom na popularnost Pokémon serijala i njegovu povezanost sa prenosivim gejmingom, teško je zamisliti da će Nintendo odustati od te funkcije u svojoj novoj konzoli", ističe Toto.

Šuntaro Furukava, predsednik Nintenda, nije želeo da komentariše planove vezane za novu konzolu u novembru, uprkos tome što je Switch premašio 132.46 miliona prodatih jedinica u svom životnom ciklusu. Uprkos izvanrednim prodajnim rezultatima za konzolu koja je sedmu godinu na tržištu, primetan je pad prodaje, posebno na glavnim tržištima izvan Japana.

U poslednjoj fiskalnoj godini, prodaja Switch-a je pala za 22% u odnosu na prethodnu godinu. Ako se dostigne trenutni cilj od 15 miliona prodanih jedinica ove godine, to će predstavljati dalji pad od 16,5%.

Predviđanja stručnjaka i trendovi na tržištu ukazuju na to da će Nintendo nastaviti da gradi na uspehu Switch-a, ali sa pristupom koji će više naglasiti evoluciju postojećeg modela, nego radikalne promene. Ovo bi moglo biti ključno za održavanje trenutne baze lojalnih korisnika, dok istovremeno privlači nove ljubitelje gejminga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA