Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova velika akvizicija u gejmingu: Take-Two preuzima Gearbox i potvrđuje razvoj nove Borderlands igre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gearbox će se pridružiti 2K diviziji Take-Two-a i nastaviti sa radom pod vođstvom direktora i osnivača Rendija Pičforda

  • 0
Borderlands 3 FOTO: Gearbox

Embracer grupa zvanično je najavila prodaju Gearbox Entertainment divizije kompaniji Take-Two Interactive za 460 miliona dolara.

U saopštenju je objavljeno da se prodaju Gearbox Software, Gearbox Montreal, Gearbox Studio Quebec i franšize kao što su Borderlands, Tiny Tina's Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem.

Embracer će zadržati prava na Gearbox Publishing San Francisco (ranije poznat kao Perfect World Entertainment, koji planira da preimenuje), prava na izdavanje igara Remnant, Hyper Light Breaker i drugih neobjavljenih igara, zadržaće i Cryptic Studios, Lost Boys Interactive i Captured Dimensions. Sve što Embracer zadržava biće integrisano u druge delove grupe.

Očekuje se da će prodaja biti završena do kraja juna.

Gearbox će se pridružiti 2K diviziji Take-Two-a i nastaviti sa radom pod vođstvom direktora i osnivača Rendija Pičforda. U toku je razvoj novih Borderlands i Homeworld igara, kao i "barem jednog uzbudljivog novog IP-ja", kako je navedeno u odvojenom saopštenju.

Značajno je istaći da će puna kupovna cena od 460 miliona dolara biti plaćena Embracer grupi u akcijama Take-Two-a, a ne gotovinom. Naime, Embracer je prvobitno stekao Gearbox za 363 miliona dolara, delimično gotovinom, delimično u akcijama, sa dodatnim razmatranjem od 1.015 milijardi dolara koje će biti isplaćeno ukoliko Gearbox ostvari određene ciljeve unutar šest godina.

Gearbox i Take-Two već dugo imaju čvrstu poslovnu saradnju, pri čemu je Take-Two bio izdavač Borderlands franšize preko 2K. Pored toga, saradnja se proširila i na predstojeći film Borderlands, kao i na igru Battleborn iz 2016. godine koju je razvio Gearbox.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA