Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj jedne digitalne ere: Nintendo ugasio online servere za Wii U i 3DS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se Wii U nije prodavao kako je bilo očekivano, obe konzole su ipak obeležile svoje mesto zahvaljujući sjajnim igrama

  • 0
Nintendo Wii U Foto: Barone Firenze / Shutterstock.com

Juče je obeležen kraj jedne ere u svetu video igara: Nintendo je ugasio online servere za konzole Wii U i 3DS, čime je zvanično okončana mogućnost online igranja za oba uređaja. Ovo znači da su popularni naslovi kao što su Mario Kart 7 za 3DS i originalni Splatoon za Wii U sada dostupni jedino kao single-player ili couch co-op igre. Pored toga, u Super Mario Maker više nema mogućnosti pretrage i preuzimanja nivoa kreiranih od strane igrača.

Wii U i 3DS zauzimaju posebno mesto u istoriji Nintenda, sa svojim jedinstvenim doprinosom i kontroverznim prijemom. Dok je 3DS, nakon početnih kritika, postao priznat zahvaljujući izvanrednoj biblioteci igara kao što su Super Mario 3D Land i The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, Wii U je imao teži put. Kao naslednik kultnog Wii-a, Wii U je trpeo zbog zbunjujućeg imena i nedostatka jasnog usmerenja u svojoj ponudi, što ga je učinilo jednim od najkontroverznijih pokušaja kompanije Nintendo.

Iako se Wii U nije prodavao kako je bilo očekivano, obe konzole su ipak obeležile svoje mesto zahvaljujući sjajnim igrama. Wii U nas je obradovao naslovima poput Mario Kart 8 i Super Mario 3D World, dok je 3DS ponudio jedinstvene online ekskluzive poput Pushmo i BoxBoy!.

Gašenje online servisa za ove konzole predstavlja kraj jedne digitalne ere i simboličan oproštaj od dve konzole koje su, svaka na svoj način, oblikovale pejzaž video igara. Iako je online trgovina za oba uređaja zatvorena prošle godine, ovaj korak označava konačni oproštaj od online zajednice i mogućnosti koje su pružali Wii U i 3DS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA