Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony uskoro lansira PS5 Pro sa unapređenim performansama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sony najavio novu verziju PlayStation 5 Pro sa unapređenim GPU-om i većom memorijom

  • 0
Sony PlayStation 5 Foto: Sony

Sony je najavio dolazak nove verzije svoje popularne PlayStation 5 konzole, označene kao PS5 Pro, koja donosi poboljšanja u svim ključnim aspektima hardvera, omogućujući igračima vrhunsko iskustvo u gejmingu. Kodno ime nove verzije je "Trinity", a fokus je na poboljšanju grafike i performansi, posebno u ray tracing tehnologiji.

PS5 Pro će imati GPU koji je za oko 45% brži od standardne PS5 konzole, pružajući tako znatno poboljšanu grafiku. Pored toga, nova konzola koristiće napredniju arhitekturu za ray tracing, što omogućava do tri puta bolje performanse u poređenju sa prethodnim modelom.

Uz hardverska poboljšanja, PS5 Pro će imati i CPU koji može da dostigne frekvenciju do 3.85GHz, što je za 10% više od trenutnog modela. Sony očekuje da će ovo dodatno povećati performanse igara, posebno u situacijama kada je potrebna veća procesorska snaga.

Memorija sistema takođe dobija značajno poboljšanje, sa brzinama koje su povećane za 28%, omogućavajući brže učitavanje i bolju obradu podataka. Ovo će biti ključno za podršku Sony-jeve nove tehnologije za skaliranje slika, PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), koja je dizajnirana da poboljša frekvenciju kadrova i kvalitet slike na sličan način kao Nvidia's DLSS i AMD's FSR.

Sony planira da nastavi prodaju standardnog modela PS5 paralelno sa novom PS5 Pro verzijom, omogućavajući igračima da izaberu konzolu koja najbolje odgovara njihovim potrebama.

Razvojni timovi već mogu naručiti test kitove za PS5 Pro, kako bi osigurali da njihove igre iskoriste nove kapacitete konzole, a Sony zahteva da sve igre koje se šalju na sertifikaciju od avgusta budu kompatibilne sa novim modelom.

Očekivanja su velika, a Sony se nada da će PS5 Pro definisati novi standard u industriji konzola, pružajući igračima ne samo bolje performanse već i nove mogućnosti za uživanje u najnovijim igrama na tržištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA