≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Take-Two Interactive otpušta 5% zaposlenih i otkazuje nekoliko igara, pripada im i ova domaća firma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova odluka je deo šireg plana uštede koji bi trebalo da kompaniji uštedi oko 165 miliona dolara godišnje

  • 0

U nameri da optimizuje poslovanje i poveća profitne marže, Take-Two Interactive, izdavač čuvenih naslova kao što je Grand Theft Auto, objavio je da će otpustiti 5% svoje radne snage. Osim smanjenja broja zaposlenih, kompanija planira i da otkaže nekoliko trenutno aktivnih projekata.

Ova odluka je deo šireg plana uštede koji bi trebalo da kompaniji uštedi oko 165 miliona dolara godišnje. Pored direktnih ušteda, očekuje se da će restrukturiranje izazvati jednokratne troškove u rasponu od 160 do 200 miliona dolara, od čega će najveći deo biti usmeren na otpisivanje troškova povezanih sa otkazanim igrama, procenjenih na između 120 i 140 miliona dolara.

Predstojeći period biće ključan za Take-Two, jer se kompanija priprema za lansiranje Grand Theft Auto 6, koji bi, s obzirom na uspeh prethodnika koji je zaradio milijardu dolara u prvim danima prodaje, mogao značajno doprineti finansijskom oporavku i rastu kompanije.

Srpski Nordeus je takođe u vlasništvu Take-Two. Za sada nije poznato da li će ove promene imati uticaj na ovu domaću kompaniju. Očekuje se da će kompletne promene biti realizovane do kraja 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA