Kraj bitcoina kakvog poznajemo: Sinoć se podelio na dve valute. Evo šta to znači (VIDEO)

Ova kriptovaluta se danas podelila na dve: bitcoin i bitcoin cash

  • 0

Raskol među kreatorima virtuelne valute bitcoin rezultirao je danas "rađanjem" nove verzije kriptovalute, jer nisu uspeli da dogovore zajedničko rešenje koje bi očuvalo jedinstvenu digitalnu valutu.

Večeras se odlučuje o sudbini BitCoina: Tačno u ponoć će nestati ili će se podeliti na dve valute?

Iz tog razloga, ova kriptovaluta se danas podelila na dve: bitcoin i bitcoin cash, piše Biznis insajder.

Nova valuta bitcoin cash bi trebalo da udahne "novi život" bitcoinu koji postoji već gotovo deset godina, tvrde pristalice bitcoin casha.

Za proizvodnju bitcoina potreban je softver koji dodeljuje tu virtuelnu valutu kao nagradu onim korisnicima koji nudeći svoje kompjutere učestvuju u procesu verifikacije i snimanja bitcoin transakcija u okviru blockchaina-a. Proces proizvodnje bitcoina zove se rudarenje, a uspešni rudari se nagraduju provizijama i novokreiranim bitcoin-ima.

Ključni rudari i kreatori bitcoina su se prošle nedelje dogovorili o usvajanju novog načina funkcionisanja kriptovalute, poznatijem kao "SegWit2x", kojim bi se veličina bloka bitcoina povećala na dva megabajta.

Međutim, rivalski sistem je u proteklih nekoliko dana dobio na značaju, pod nazivom bitcoin cash.

- Bitcoin Cash se praktično pojavljuje niotkuda. Grupa rudara kojima se ne dopada SegWit2x se odlučila za novi softver koji će povećati veličinu blokova sa sadašnjeg jednog megabajta na osam megabajta - smatra Čarli Moris iz kompanije "Nekstblok Global".

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA