Ova kuća može da pobedi NAJSNAŽNIJE OLUJE: Ni poplave joj neće moći ništa, a ima još jedan ogromni "plus" (FOTO) (VIDEO)

ARKUP je novi tip doma koji pluta, ima sistem za povišenje 12 metara u vadzuh i potpuno je ekološki

  • 7

Arhitekte kompanije Waterstudio napravile su novi tip kuće sa solarnim napajanjem koja pluta i koja će moći da izdrži najsnažnije oluje, uragane i rast nivoa mora.

Prvi plutajući grad usred mora: Uskoro će biti izgrađen, u njemu će živeti 300 srećnika, nijedna vlada mu neće moći ništa!

ARKUP je novi tip doma koji pluta, ima sistem za povišenje 12 metara u vazduh i potpuno je ekološki.

Foto: ARKUR

Ovaj mobilni dom otporan je na vetar brzine do 250 kilometara na sat - što spada u kategoriju uragana 4. nivoa.

Dom će moći i da pluta te na taj način uspešno prebroditi i povišenje nivoa mora usled oluja. Osim toga, u sebi sadrži sisteme koji će moći da ga podignu otprilike 12 metara iznad morskog dna u koji je usidren usled poplava, a koštaće između dva i tri miliona dolara. 

Foto: ARKUR

Kao dodatak, iz Waterstudija najavljuju sakupljač i pročišćivač kišnice, a prvi prototip, nadaju se, izgradiće već iduće godine u Majamiju. 

Ova kompanija poznata je po dizajniranju domova na vodi, a njihov direktor Koen Olthuis vidi jahte kao "plutajuće domove i budućnost izgradnje, naročito u doba klimatskih promena".

Foto: ARKUR

Biće sve više plutajućih četvrti u idućih pet do deset godina - izjavio je Olthuis.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA