≫ 

Medijski mogul osuo paljbu po Zakerbergu: Bilo bi pošteno da Facebook plaća medijima, jer bi se bez našeg sadržaja raspao

- Medijske kuće očigledno daju dodatnu vrednost i integritet Facebooku kroz svoje informacije i sadržaj, ali za to ne dobijaju ništa - rekao je Rupert Merdok

  • 1

Medijski mogul Ruper Merdok je pozvao Facebook da "pouzdanim" medijskim kućama isplaćuje novac, slično modelu kojim se koriste kablovske kompanije.

- Medijske kuće očigledno daju dodatnu vrednost i integritet Facebooku kroz svoje informacije i sadržaj, ali za to ne dobijaju ništa. Plaćanje određene svote medijima na Facebookov profit ne bi imalo preveliki uticaj, ali bi mnogo značilo novinarima  - rekao je Merdok.

Njegove izjave dolaze nekoliko dana nakon što je osnivač i direktor Facebooka Mark Zakerberg rekao da će ta društvena mreža isticati "pouzdane" vesti na svojim stranicama, identifikujući visokokvalitetne izvore i boreći se protiv dezinformacija.

Foto: AP/Tanjug, sxc.hu/compose

Zakerbergov mentor i prvi insvestitor u njegovu kompaniju žestoko popljuvao Facebook: Traži od Marka da odgovara pred Kongresom!

- Facebook i Google su populizovali uvredljive izvore vesti kroz algoritme koji su profitabilni za te platforme, ali nepouzdani - saopštio je Merdok, predsednik News Corpa, korporacije u čijem su vlasništvu, osim niza australijskih, mediji poput američkih Wall Street Journala i New York Posta, te britanskih The Suna i The Timesa.

Merdok je istakao kako su korektivne mere koje su Facebook i Google zasad predložili "neodgovarajuće – komercijalno, društveno i novinarski".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belfagor

    23. januar 2018 | 12:50

    Američki mediji su poznati po širenju "istine" koja njima odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA