Elon Mask više nije na čelu Tesle i čeka ga poprilična kazna zbog prevare investitora

Čini se da se stvari sve više pogoršavaju za Elona Maska

  • 0

Elon Mask će zbog pritiska svojih advokata i investitora na 3 godine napustiti poziciju šefa kompanije Tesla, i platiti kaznu od 20 miliona dolara.

Komisija za hartije od vrednosti berze objavila je ove vesti dva dana nakon što je tužila Maska u federalnom sudu zbog prevare investitora oko tvita u kom je tvrdio da je obezbedio novac za otkup svih deonica Tesle, po ceni od 420 dolara po deonici.

"Tesla" u ambisu: Mask pušio marihuanu usred emisije, Morton dao otkaz

Sporazum koji je postigao za komisijom će mu omogućiti da i dalje ostane izvršni direktor, ali ne i predsedavajući odborom kompanije, u pitanju je pozicija koju je mogao da izgubi da je krenuo u rat sa ovom agencijom

Dogovor koji je Mask postigao podrazumeva da će Tesla dobiti dva nezavisna direktora koji će pratiti njegovu komunikaciju sa ivenstitorima i starati se da u budućnosti ne dođe do bilo kakvih sukoba interesa.

Elon Mask, generalni direktor kompanija "SpaceX " i "Tesla" Foto: Wikipedia/Heisenberg Media

U okviru sporazuma koji je postigao, Mask nije priznao, ali ni porekao, da je prevario investitore, što znači da kasnije ne može da tvrdi da nije uradio ništa loše.

Najveći problem jeste bila činjenica da Tesla nije otkrio važne podatke investitorima na blagovremen i pravi način.

Tvit o tome da povlači kompaniju sa berze, zajedno sa napadima na kritičare na društvenim mrežama, podigli su sumnje investitora da je Mask postao preokupljen kritikama koje su mu upućivali ljudi koji su se sve vreme kladili na berzi protiv njega i njegove kompanije - što nikako nije dobro za čoveka na njegovom položaju u kompaniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA