Zamenio sam svoj stari iPhone 6 za iPhone XR - da li sam zažalio?

Da li se isplati menjati svoj stari iPhone za novi?

  • 2

Svi koji su navikli da koriste jedan telefon nekoliko godina će se osećati čudno ovim unapređenjem jer su neke stvari u vezi sa novim iPhoneom poprilično specifične, počinje svoje iskustvo sa novim iPhoneom novinar sajta ZDNet.

Napokon sam popustio iz dva apsurdno prosta razloga.

Kada sam ušao u prodavnicu na dan lansiranja uopšte nije bilo gužve i mogao sam natetnane da se raspitujem o novom telefonu kod prodavca, a drugi razlog za kupovinu je bio to što je prodavnica imala svaku boju za svaku konfiguraciju.

Mogao sam da razgledam telefone kako bih utvrdio da li se slažu sa bojom mojih očiju i bez problema kupim i odmah ponesem jedan sa sobom. Koliko često se to dešava na dan lansiranja, pogotovo kada su Apple proizvodi u pitanju?

Foto: Tanjug/AP

Sasvim prirodno, izabrao sam crni iPhone XR. Plave i žute opcije bile su previše glasne za stvar u koju ću gledati svako jutro.

Podigao sam ga, pogledao sa svih strana i odlučio da je došlo vreme da se oprostim od svoj iPhonea 6 sa naprslim ekranom.

Dakle, kako izgleda imati Appleov najnoviji telefon nakon godina provlačenja sa starijim uređajem?

Trebaće vam nove pantalone

Nekoliko prvih dana sam primetio da mi je redovno ispadao iz džepa u kolima. Nije izgledao toliko veće kada sam ga poredio sa šesticom, ali ako imate pliće džepove, definitivno će vam ispadati.

Zapravo, pošto ima staklo oko celog kućišta, izuzetno je klizav i padaće vam sa svake mal onakrivljene ravne i glatke površine.

Možda vas neće prepoznati u krevetu

Foto: Tanjug/AP

Mnogi prijatelji su mi rekli da izbegavaju novije Apleove telefone zbog opcije otključavanja licem. Ja sam ipak odlučio da pokleknem i kupim jedan.

Veliki problem nije bilo korišćenje tokom dana ili pod adekvatnim osvetljenjem, želeo sam da vidim da li će otključavanje licem raditi čim ustanem, dok je napolju još mrak.

Celu nedelju iPhone XR je samo zurio u mene i odbijao da se otključao jer sam izgledao užasno. Nijednom nije uspeo da prepozna moje grozno jutarnje lice.

Morao sam da ga približim skroz licu, neko vreme buljim u njega, i čim bi se promolio prvi sunčev zrak, iPhone bi tek onda reagova, kao da želi da mi kaže, ah tu si!

Najveće razlike između iPhonea 6 i iPhonea XR

Kada nekoliko godina koristite isti telefon, počnete da se navikavate na kompromise.

Tolerisao sam svoju šesticu jer je izgledala kao sedmica i osmica. A kada sam već dogurao toliko daleko, nije mi padalo na pamet da kupim iPhone X.

Sa ovim modelom moram da se prilagođavam na veličinu i težinu. Baterija unutar telefona je baš velika i to možete da osetite.

Foto: Tanjug/AP

Kada sam već kod veličine, moji prsti moraju da izvedu prilično impresivan pilates da bi dotakli opsicju koju želim.

U nekoliko prilika sam morao da ga koristim sa obe ruke, to mi se nikada nije dešavalo sa šesticom.

A tu je i brzina. U poređenju sa starim telefonom, imam utiska kao da je ovom neko dao zabranjene supstance.

Imao sam utisak da sam otišao kod komšije i shvatio koliko je njegov WiFi brži od mog.

Kada dugo vremena koristite stariji telefon, vrlo lako uspete da ubedite sebe da je ta sporost potpuno u redu. Ali postoji bolje.

Ceo uređaj izgleda veoma pametno, rafinirano i izglancano. I bože moj, uspeo sam da ga platim ispod 1.000 dolara sa 256GB verzijom. Trebalo bi da verujem da sam odlično prošao, zar ne?

Sada ostaje samo još jedno pitanje, da li ću ga koristiti podjednako dugo kao i šesticu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • chicago

    7. novembar 2018 | 12:21

    Po meni nema skoro nikakve razlike od 6+, imam X i razocaran,mislim da mi je bolja bila 6+ ali

  • gule

    7. novembar 2018 | 14:37

    U principu se slazem osim ovog dela za face id, radi savseno i u mrklom mraku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA