Prema nezavisnom merenju međunarodne P3 kompanije Telenor mreža najbolja na testu

Da podsetimo, Telenor ima najbolju mobilnu mrežu i na osnovu nezavisnog merenja koje je RATEL nedavno sproveo u Srbiji za 2018. godinu, sa najvišim rezultatima u kategorijama koje se odnose na kvalitet

  • 2

P3 je međunarodna tehnološka kompanija koja meri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja širom sveta. Njihovi stručnjaci imaju 20 godina iskustva u detaljnom testiranju mobilnih mreža i od nedavno koriste inovativnu „crowdsourcing“ metodologiju. Ta metodologija zasniva se na merenju čitavog niza indikatora kvaliteta mreže i prikuplja stvarne podatke o korisničkom iskustvu. Na osnovu njihovih rezultata, operatori širom sveta rade na unapređenju performansi svojih mreža. To korisnicima  omogućava visok kvalitet prilikom korišćenja telekomunikacionih usluga.

U Srbiji

Na teritoriji Srbije, na kojoj živi 57 odsto populacije, uzeto je 10 miliona uzoraka od 7000 korisnika. Merenjem je potvrđeno da Telenor obezbeđuje mrežu visokog kvaliteta svojim korisnicima, sa najboljim rezultatima u pokrivenosti i brzini preuzimanja podataka, objašnjava Hakan Ekmen, Generalni direktor P3 Komunikacija.

Foto: Promo

U Telenoru kažu da godinama naporno rade na tome da svim građanima u Srbiji obezbede kvalitetnu mrežu u svim delovima zemlje i da je ovo priznanje rezultat dugoročnih ulaganja. Oni nastavljaju da investiraju u razvoj infrastrukture i kapaciteta mreže u skladu sa rastućim potrebama korisnika za internetom.

Da podsetimo, Telenor ima najbolju mobilnu mrežu i na osnovu nezavisnog merenja koje je RATEL nedavno sproveo u Srbiji za 2018. godinu, sa najvišim rezultatima u kategorijama koje se odnose na kvalitet.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA