Ispunjenje dečačkih snova: Jutjuberi napravili pravu svetlosnu sablju iz "Ratova zvezda"

To ni malo nije bio jednostavan zadatak, budući da im je najveću prepreku predstavljao izvor energije koji je morao da bude dovoljno snažan da bi sablja mogla da bude onakva kakva je u filmu

  • 2
Svetlosna sablja Foto: Printscreen/YouTube/the Hacksmith

Broj fanova "Ratova zvezda" ogroman je širom sveta. Nije, međutim, veliki broj onih koji bi se usudili da urade ovako nešto.

Autori YouTube kanala Hacksmith upustili su se u izradu čuvene svetlosne sablje. I to ne nekakve makete, već prave svetlosne sablje, iste onakve kakva je u filmu.

To ni malo nije bio jednostavan zadatak, budući da im je najveću prepreku u tom poslu predstavljao izvor energije koji je morao da bude dovoljno snažan da bi sablja mogla da bude onakva kakva je u filmu.

Prema nekim procenama za to je potrebno čak 1,69 gigadžula toplotne energije, što je ekvivalentno broju od 120.380 AA baterija ili 650 AA baterija, odnosno jednog nuklearnog reaktor.

Momci su sami naprvili veliku bateriju, odnosno izvor napajanja snage 20kW. Zatim su svoju bateriju povezali sa sabljom, odnosno metalnom šipkom koja je "glumi" kada se usija do potrebne temperature od skoro 1.400 stepeni Celzijusa.

I, pošto su prethodno savladali bojne tehničke izazove, dobili su pravu svetlosnu sablju koja ne samo da svetli nego ima i karakterističan zvuk, dobro poznat čak i onima koji baš i nisu neki fanovi čuvene sage o borbi Džedaja i Sita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemaja

    29. decembar 2019 | 10:53

    Daleko od filmske, jeste u filmu videli da Jedi vitez vuče napojni kabl sa sobom😀

  • Srdjan

    29. decembar 2019 | 09:59

    Ali ipak nije prava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA