≫ 

Ruski robot - guseničar šalje roj "kamikaza dronova" na prve borbene linije

Svaki od ovih kamikaza-dronova će se moći da se koristiti u grupi ili individualno, što će zavisito od samog zadatka

  • 0
Robot Guseničar Printscreen: YouTube/Mr23dabro

Eksperimentalni borbeni robot "Marker " mogao bi uskro da postane platforma za nošenje bespilotnih letelica za jednokratnu upotrebu. Robot je nedavno testiran sa bojevim modulom, koji je bio opremljen mitraljezom PKT kalibra 7,62mm i protivtenkovskim raketama.

Modul opremljen bespilotnim letelicama omogućava njihovo lansiranje u automatskom režimu rada, odnosno istovremenu upotrebu velikog broja bespilotnih letelica koje obrazuju roj ("kamikaza dronovi").

Takav roj će biti u stanju da neutrališe na desetine neprijateljskih ciljeva na prvoj liniji fronta i njegovoj bližoj taktičkoj dubini. Svaki od ovih kamikaza-dronova će se moći da se koristiti u grupi ili individualno, što će zavisito od samog zadatka, piše portal RG.

Robotizovana platforma- guseničar "Marker " predstavlja pokazni demonstrator novih tehnologija napravljen na modularnom principu sa otkrivenom informacionom arhitekturom. Prvi put je prikazana prošle jeseni, a planirano je da "vatrena" testiranja budu realizovovana do kraja ove godine, prenosi Russia Beyond.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA