Kako je "kanta" na točkovima postala najomiljeniji "stanovnik" malog engleskog grada?

Roboti izgledaju kao bele plastične kutije na šest točkova, visoki su približno do kolena odraslog čoveka, a na vrhu imaju antenu na kojoj nalazi crvena zastavica

  • 2
Robot Dostava Printscreen: YouTube/Starship Technologies

Flota malih robota na točkovima koji u engleskom gradu Milton Kinsu već više od dve godine stanovništvu dostavljaju namirnice postaje sve popularnija, usled rigoroznih mera karantina uvedenih u Velikoj Britaniji zbog pandemije korona virusa.

Kako navodi Rojters, kompanija "Staršip", proizvođač ovih robota, usluge ove vrste za sada je besplatno stavila na raspolaganje zaposlenima u zdravstvu, koji nemaju mnogo vremena za odlaske u kupovinu zbog povećanog broja radnih sati.

Roboti, koji izgledaju kao bele plastične kutije na šest točkova, visoki su približno do kolena odraslog čoveka, a na vrhu imaju nešto nalik anteni, na kojoj se, radi njihove bolje uočljivosti, nalazi crvena zastavica.

U stanju su da transportuju po nekoliko kesa sa namirnicama, kao i po jedno pakovanje boca.

Kompanija "Staršip", koja je broj svojih dostavnih robota u protekle tri nedelje udvostručila na 70, tvrdi da su već izvršili ukupno 100.000 "autonomnih isporuka" u Milton Kinsu, a za te usluge zainteresovan je i veliki broj ostalih stanovnika.

Predstavnik "Staršipa" je izjavio da firma čini sve što može da bi što pre bila u mogućnosti da takve isporuke u sadašnjim, otežanim uslovima snabdevanja učini dostupnim i drugim žiteljima tog mesta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA