• 0

Novi korejski robot podiže testiranje na koronu na potpuno novi nivo

Robotska ruka testiranje obavlja štapićem za uzimanje briseva iz nosa, a ceo proces kontroliše medicinsko osoblje koje robotom upravlja pomoću kontrolera

  • 0

Južnokorejski naučnici su razvili robota koji bi trebalo značajno da smanji rizik od zaraze korona virusom među medicinskim radnicima, kao i da obezbedi da pacijenti mogu bezbedno da se testiraju na korona virus.

Robotska ruka testiranje obavlja štapićem za uzimanje briseva iz nosa, a ceo proces kontroliše medicinsko osoblje koje robotom upravlja pomoću kontrolera. Tako se pregled može obavljati na daljnu, odnosno iz druge prostorije, dok lekari ceo proces mogu da posmatraju na ekranu.

A da ne bi došlo do povreda, pošto je štapić za uzimanje brisa potrebno gurnuti duboko u nos, naučnici su konstruisali stabilizator glave na koji se pacijent naslanja tokom obavljanja testa.

Jedan od članova naučnog tima, doktor Seo Jun-ho se nada da bi ovakav robot u budućnosti mogao da postane standardni deo opreme u bolnicama kako bi se rizik po medicinske radnike, ne samo od zaraze koronom, već i od drugih zaraznih bolesti, sveo na najmanju moguću meru.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima