Dron "smenjuje" F-16: Amerikanci konačno našli zamenu za svog najpoznatijeg lovca?

Nove letelice bi trebalo da izbrišu granicu između običnih bespilotnih letelica i krstarećih raketa koje se koriste samo jednom

Komentari

 • v1adimir

  Nailazimo na jedan OGROMAN problem u nasem svetu, kada se radi o dronovima (i mobilnim naoruzanim robotima). Jos nismo tu, ali smo VEOMA blizu, gde ce kompjuter da obavalja ceokupan "flight plan", "target acquisition" i "firing solution". I sta operator onda cini? Pritisne dugme, da UBIJE nekoga, grupu ljudi, mozda i ceo grad zavisno od naoruzanja dron(ova). Rat je bio herojstvo, zrtva, snaga, istrajnost, prijateljstvo (i cesto mrznja neprijatelja). A, sada? Kao u "Guardians of the Galaxy" rokanje preko konzola, samo sto su sa druge strane pravi ljudi - ne toliko tehnoloski napredni - a ne "mete". Koliko puta smo videli snimak americkih dronova gde ubiju novinare, raznesu bolnicu, pobiju one koji dodju da pomognu svojim ranjenima - a to mu je mozda mladji brat od 12 godina, deda dosao po unuka, stari otac po sina da moze da ga sahrani - a, druga, treca, ili peta raketa sa drona ih voprizuje; pa, sta je to? Zlo. Cisto zlo. Moramo, kao i Rusi, da razvijamo odbrambena oruzija protiv ovih zlikovaca i to sad, pod hitno. Hemijske lasere i elektrane koje ce da ih pokrecu. Velike HAARP antene na poljima koje ce da ometaju signale sa hiljade satelita koje Ilon Musk i ekipa lansira kad god im se hoce. Moramo ljudi, moramo opstati i odupreti se svetskom zlu koje nas kolonizuje i pokorava. Srecno svima, voli vas Vladimir. Pozdrav iz Beograda!

  • Stojko

   @v1adimir

   Samo bih rekao da je ponos ruske industrije avijacija, rakete i podmornice. To sve sigurno sluzi za odbranu od zlikovaca.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima