≫ 

Ne, žica iz maske kojom se štitmo od korone nije 5G antena!

Taman kada pomislimo da smo videli i čuli sve što je ljudski mozak u stanju da izmisli strahu od nepoznatog, pojavi se nova suluda teorija...

  • 15
5G mreža Foto: Shutterstock

Teorije zavere koje se šire svetom same po sebi su sulude, ali im situacije kao što je pandemija korona virusa daju pogonsko gorivo da se umnožvaju, usled nesigurnosti, pa i panike koja prati krizu.

Od kako je sve počelo, brojni teoretičari zavere povezivali su 5G tehnologiju sa širenjem ove zaraze, bez obzira što to nema nikakvog utemeljenja u stvarnosti.

Međutim, taman kada pomislimo da smo videli i čuli sve što je ljudski mozak u stanju da izmisli strahu od nepoznatog, pojavi se nova suluda teorija.

Poslednjih dana se na društvenim mrežama pojavila nova "teorija" koja tvrdi da je metalna žica u hirurškim zaštitnim maskama za lice, koja služi da se maska lakše prilagodi nosu, ustvari, 5G antena, prenosi Bug.

Naravno da ovo nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim, ali bez obzira na to video koji nagoveštava ovu suludu ideju, na Twitteru ima skoro 1,5 miliona pregleda za samo četiri dana.

Ovakve ideje se relativno brzo šire internetom, a njihovi "teoretičari" tvrde da vlade širom sveta teraju ljude na nošenje maski, kako bi onda vlasti mogle da ih prate, a potom da ih testiraju, vakcinišu i čipuju.

Imajući na umu koliko je bizarna i sumanuta ova teorija, veoma je moguće i da je neko pokrenuo iz šale, a onda je na društvenim mrežama našla plodno tlo…

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    14. jul 2020 | 19:03

    Istina je, ja je izvadio i sad slusam radio Moravu!

  • F dijagnoza

    14. jul 2020 | 23:14

    Meni ta žica služi da pojačam 5G signal, a od juče primam i 6G signal. Od kako to koristim nemam problema sa sinusima. Isceliteljsko dejstvo 5G mreže. Preporučujem svima.

  • Lenjin

    14. jul 2020 | 20:21

    Ne zna se ko je gluplji ovi koji takve price plasiraju ili ovi jadnici bez mozga koji u njih poveruju ... stvarno se u odsustvu prirodne selekcije mnogo skarta namnozilo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA