• 0

Kinezi opremaju ratne brodove laserima i elektromagnetnim topovima budućnosti

Novi turbo generatori povećavaju kapacitet generisanja energije na brodovima, što bi im omogućava da se u potpunosti oslone na električnu energiju za pogon svih sistema

  • 0

Kina je počela da instalira ogromne generatora od 20 megavati na svoje vojne brodove, koji će osim njih pogoniti i "visokoenergetska" oružja budućnosti, kao što su laseri i elektromagnetni topovi.

Ovi turbo generatori četiri puta povećavaju kapacitet generisanja energije na brodovima, što bi im tehnički omogućava da se u potpunosti oslone na električnu energiju, za pogon svih sistema.

To znači brže vreme odgovora na sve zadatke, značajnu uštedu energije i mnogo bolju upravljivost brodova, piše South China Morning Post.

Generatori će biti korišćeni i za napajanje oružja budućnosti kao što su elektromagnetni topovi, koje Kina trenutno razvija, i to tako da iskoriste sve prednosti novih generatora.

Novi kineski ratni brodovi će biti prvi koji će se u potpunosti oslanjati na električnu propulziju, ističe Futurism. Američka i britanska ratna mornarica trenutno poseduju razarače koji su delimično, a neki i potpuno elektrifikovani.

Kada su nova oružja u pitanju, američka mornarica je najavila opremanje svojih razarača laserskim sistemima, na kojima radi Lokid Martin. Istovremeno, britanska kraljevska mornarica razvija moćni laser snage 50kW (nazvan Dragonfire Laser Directed Energy Weapon).

Inače, kada je dosadašnja upotreba novog oružja u pitanju, američka mornarica je, sredinom februara, tvrdila da je kineski ratni brod lasarskim oružjem gađao jedan njen izvđački avion, isitčući da takvo osružej može da nanese ozbiljnu štetu avionima i brodovima, kao i njihovim posadama.

Video: Američka mornarica dobila svoje najjače lasersko oružje

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima