≫ 

Od "kačenja fotki" je napravio ozbiljan biznis, danas mu "deca buržuja" plaćaju 2.000$ za post

Sve je počelo 2012. kada je objavio prvu fotografiju na kojoj se našao sin milijardera u porodičnom avionu...

  • 2
Džejms Ajson RKOI Printscreen: Instagram/jamesmcison

Ako ste aktivni korisnik društevnih mreža sigurno ste bar u nekom momentu negde "naleteli" na tekstove, a čak i pre na fotografije, luksuznog i raskalašnog života dece bogataša.

Najzaslužnija za širenje takvog sadržaja po internetu je stranica Rich Kids of Instagram, pokrenuta na Instagramu još pre osam godina, koja je, u međuvremenu, promenila ime u RKOI (Rich Kids of Internet).

I dok se, u proteklih osam godina, deo korisnika interneta i društvenih mreža smejao i sprdao sa fotografijama mladih bogataša, a neki im verovatno i zavideli, autor stranice koja je postala prepoznatljiva u celom svetu je uspeo da od "kačenja fotki" napravi ozbiljan biznis.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

Tako je, upravo zahvaljujući objavama fotografija mladih bogataša, 27-ogodišnji Britanac Džejms Ajson od svoje stranice započeo posao koji mu je postao odskočna daska za dalju karijeru.

Sve je počelo 2012. kada je objavio prvu fotografiju, na kojoj se našao sin milijardera Majkla Dela u porodičnom avionu. Ta slika je ubrzo postala viralna, pa je bogataš deci ukinuo naloge na društvenim mrežama smatrajući da je objavljivanje fotografije narušilo njihovu privatnost. To je, međutim, još više popularizovalo Ajsonovu stranicu, piše Business Insider.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

Ajsona je ubrzo kontaktiralo dvoje ljudi iz Njujorka, ponudivši mu pomoć u profesionalnom vođenju stranice, pa je ovaj poslovni aranžman osam godina kasnije doveo do toga da "deca buržuji" danas plaćaju čak i do 2.000 dolara da se njihova fotografija nađe na popularnoj Instagram stranici RKOI, koju prati više od 370.000 ljudi.

Tako je Ajson, za samo osam godina, ušao u krug onih koje je u početku samo "kačio na insta", pa se sada i sam slika sa svojim Lamborghinijem i fotografije postavlja na Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

Ali, osim toga, Ajson je razvio ozbiljan biznis, pa sada "deci bogataša" nudi posredničke usluge prilikom iznajmljivanja luksuznih apartmana i drugih nekretnina, rezervacija u najskupljim restoranima i slično. A nedavno su se pojavile i glasine o tome da pregovara sa Netflixom o mogućem snimanju serije "Rich Kids of Instagram".

Video: Da nije možda previše?! Ovako bahata deca bogataša proslavljaju Božić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA