≫ 

EX-YU časopisi o računarima izgledali su kao auto-magazini: Lepotice su imale kućište među nogama

Pogledajte datume na ovim naslovnim stranama

  • 3
Jugoslovenski kompjuterski magazin Računari Foto: Računari

Recite šta hoćete za bivšu Jugoslaviju, ali sudeći po devojkama sa naslovnih strana na magazinima posvećenim samo računarima, koji datiraju još iz 1980-ih godina, kada je u pitanju marketing, ona je gledala mnogo više na Zapad nego na Istok. 

Tokom 1980-ih kompjuteri su se prodavali kao danas sportski automobili - bez sređenih, seksi devojaka nije moglo. Zato ni jugoslovenski magazin "Računari" nije izbegavao da "promeša" tadašnje lepotice sa najnovijim gadžetima.

I devojke nisu okolišale da budu seksi koliko je to moguće. Stidljive u donjem vešu pred štampačem, napućene u pin-up stilu pred "komjuterom za početnike", stroge u BDSM kostimu i tastaturom na stomaku, bespomoćno vezane pred grafikom novog monitora ili samouverene dok na povocu drže čitave računare.

I danas je zanimljivo pogledati naslovne strane ovog magazina, tačnije vreme u kojem je objavljivan. Neke od ovih naslovnica izlazile u najburnijim godinama jugoslovenske istorije, trenucima dok su Slovenija, Hrvatska i BiH proglašavale nezavisnost, u kojima je počinjala tortura naroda na tim prostorima, a rat se spremao. Naslovne strane dnevnih novina su gorele, dok je ovaj  skromni magazin nastavljao da piše o najnovijem modelu procesora, kao da se ništa nije dešavalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    20. septembar 2020 | 12:13

    Dobra stara vremena,makar je bilo lepih i prirodnih žena za razliku od današnjih silikonjara.

  • Đura Moler

    20. septembar 2020 | 14:12

    Jedna od ovih cica je Dunja, moja ljubav iz srednje. Mnogo sam je voleo... Jedna od prvih pravih... Posle se malo uobrazila kada je počela da manekeniše. Onda je 90ih zapalila iz zemlje i više se nikada nismo čuli ni videli... Sweet memories... 😎

  • MilosPn

    20. septembar 2020 | 12:52

    A cene su naj jače.. Od 5 din do pola miliona dinara 😂 razlika godinu dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA