• 0

Ovaj moćni čamac - tenk pravi je strah i trepet za teroriste

Reč je o hibridnom borbenom vozilu nazvanim - Tank Boat, koje je veoma dobro naoružano i može da pređe 965 kilometara sa jednim rezervoarom goriva

  • 0

Borbeno vozilo slično tenku, koje može da plovi i pluta po vodi, a da pritom puca iz topa kao svaki drugi tenk na kopnu, novi je proizvod indonežanske vojne industrije.

Reč je o hibridnom borbenom vozilu nazvanim - Tank Boat (engl. tenk čamac), koje može da pređe 965 kilometara sa jednim rezervoarom goriva, što se smatra idealnim za odbranu ostrva koja čine Indoneziju.

Može da transportuje 20 marinaca, mada neki izvori tvrde da taj broj može da ide i do 60 vojnika. Tank Boat je već u fazi testiranja nedaleko od obale grada Baniuvangija. Ako se rezultati pokažu kao dobri, ministarstvo odbrane Indonezije planira da kupiti još primeraka od kompanije PT Lundin.

Tank Boat je dugačak 18 i širok 6,4 metra, pokreću ga dva MAN-ova motora od po 1.200 KS, kao i dve snažne vodene mlaznice. Maksimalna brzina kretanja iznosi do 40 čvorova, prenosi Klix.

Ovo plovilo je dobro naoružano, a dovoljno prostora omogućava i vojnicima da sa sobom ponesu dosta oružja. Top Cockerill, kalibra 105 milimetara, ispaljuje protivoklopne i visokoeksplozivne granate.

Indonezija se intenzivno bori protiv organizovanog kriminala, a kriminalci koriste brojna ostrva za skrivanje i napade. Međutim, ovakva vozila bi trebalo da omoguće brz transport vojske sa ostrva na ostrvo i lako iskrcavanje na obalu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima