≫ 

Uzleće kao helikopter, leti kao avion i jedan je od najsavršenijih dronova na svetu

Uzleće pri vetru brzine do 55 na sat, čim se podigne rotori sakriva u levi i desni trup i nastavlja da leti pomoću zadnje elise...

  • 6
Dron, Penguin C Mk2 VTOL Printscreen: YouTube/UAVFACTORY

Kompanija UAV Factory nedavno je predstavila je svoj najnoviji dvotrupni dron Penguin C Mk2 VTOL, zasnovan na inovativnoj "Aeroflow boom" tehnologiji koja smanjuje trenje tokom horizontalnog leta, čime se autonomija produžava za 20 odsto.

Dron uzleće i sleće vertikalno, kao i sve ostale slične bespilotne letelice, ali kada se podigne na određenu visinu, rotori će se sakriti u levi i desni trup i kvadrokopter će ka svom cilju nastaviti da leti kao avion, pogonjen okretanjem zadnje elise.

Kada su rotori uvučeni, letelica znatno dobija na aerodinamici. Ovaj dron može da uzleće i sleće pri vetru brzine do 55 km/h, a u stanju je da leti na temperaturama između -40 i +50 stepeni Celzijusa.

Letonsko - američka kompanija proizvodi Penguin C Mk2 VTOL u dve verzije. Jedna je civilna i namenjena je nadzoru i snimanju iz vazduha, dok taktički vojni model služi za nadzor, špijuniranje i praćenje pokretnih meta.

Dronovi dolaze sa pratećim sistemom opreme koga čine: zemaljska komandna stanica, antene za praćenje letelica, elektrooptički / infracrveni (EO/IR) gimbali visokih performansi, kao i dodatni elementi - termovizijski sistem sa žiroskopskom stabilizacijom, optičkim zumom od 15X i mogućnošću zumiranja na daljinu i od 90X sa u 4K rezoluciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    28. avgust 2021 | 23:46

    Ovo skida lovačka na što metara garant..

  • Svetla budućnost

    29. avgust 2021 | 08:39

    Kad postaviš 3500 satelita u orbitu i napraviš koji milion drugova eto ti Novi svetski poredak

  • X

    25. avgust 2021 | 18:29

    Harrier to vec radi decenijama :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA