• 0

Učitelj napravio sebi robota pomoćnika: Obilaze đake iz ruralnih predela kako bi im držali nastavu uživo

, Telegraf

Sa Kipijem, robotom teškim 6 kilograma, učitelj biciklom dolazi do svojih đaka...

  • 0

Peruanski učitelj, Valter Velaskez, okrenuo se tehnologiji kako bi tokom pandemije COVIDA-19, unapredio nastavu na daljinu.

To je rezultiralo stvaranjem Kipija, interaktivnog robota dizajniranog da pomogne deci sa ruralnih područja da savladaju školsko gradivo.

- Skoro 40 % mojih đaka se, zbog pandemije korona virusa, sa porodicama preselilo u planinske regije. Tamo postoje problemi sa internetom, strujom, radijom. Sve to mi otežava da ispunim svoju pedagošku dužnost - rekao je ovaj inovativni učitelj.

Valter đake iz planinske zajednice Anda svakodnevno obilazi na biciklu, noseći uvek Kipija sa sobom.

Prema rečima Velaskezovih učenika, neobičan izum i kreativne ideje probudile su kod njih potrebu za dodatnim obrazovanjem.

- Sa Kipijem svakoga dana učim sve više. Preko mobilnih telefona nismo mogli tako dobro da radimo. Nastavnici nisu mogli detaljno da objasne lekcije i bilo nam je teško da učimo - potvrdio je dečak Uriel Vikatoma.

Robot može da predaje i rešava jednačine, kao i da reprodukuje videe na svom ekranu.

- Za Kipijevu glavu sam koristio stari radio, par zavarivačkih naočara sa par starih sijalica postale su njegove oči, a vaga je osnova. Roditelji učenika koje posećujem su veoma srećni i zahvalni, jer unapređujem znanje njihove dece - objasnio je ovaj nadahnuti učitelj.

Valter će nastaviti da istražuje nove metode kako bi deci sa ruralnih područja pomogao pri učenju.

Video: Robot unuka zna da peva, prepoznaje lica i priča sa vama: Lutka sa veštačkom inteligencijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima