≫ 

Doveli Holivud u Srbiju: Novosadski startap Wonder Dynamics uzeo novu investiciju od 9 miliona dolara

Nikola Todorović, koji je jedan od osnivača, živeo je svojevremeno u SAD, gradio tamo karijeru, a posle nekoliko godina, pokrenuo firmu sa holivudskim glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

  • 0
Wonder Dynamics Wonder Dynamics

Startap Wonder Dynamics prikupio je devet miliona dolara, a među investitorima su i velike svetske kompanije Horizons Ventures, Epic Games i Samsung Next.

Novosadski startap osnovan 2016. godine razvija alate na bazi veštačke inteligencije, pružajući mogućnost filmskim stvaraocima da kreiraju elemente vizuelnih efekata i kompjuterske grafike uz veću brzinu i uz niže troškove.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje su alati koji mogu da približe cilj da stvaranje priča postane svima dostupno. Ova platforma koristi potpuno nov proces i predstavlja sveobuhvatno rešenje za kreatore sadržaja kojima nedostaje tehničko znanje za kreiranje u oblasti kompjuterske grafike i vizuelnih efekata.

Nikola Todorović, jedan od osnivača, živeo je svojevremeno u SAD, gradio tamo karijeru, a posle nekoliko godina, pokrenuo firmu sa holivudskim glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One. Nikola je nedavno u razgovoru za Telegraf govorio o planovima i ambicijama startapa, filmskoj industriji u Srbiji, ali i njihovoj saradnji sa legendarnim Stivenom Spilbergom koji pruža podršku ovom domaćem startapu.

Kako se navodi, Wonder Dynamics planira otkrivanje nove tehnologije javnosti tokom festivala SXSW 2022. Očekuje se da platforma počne sa radom sledeće godine. Svež kapital će pomoći kompaniji da proširi tim inženjera za mašinsko učenje i stručnjaka za kompjutersku grafiku kako bi se ubrzao razvoj klaud platforme za kreiranje sadržaja na bazi veštačke inteligencije Wonder AI Suite za projekte svih veličina.

Video: Premijerno prikazan Matriks Uskrsnuće, Blitz film sprema još mnogo iznenađenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA