≫ 

Mera protiv COVID-a: Robot-barmen koji servira koktele za 90 sekundi radiće na Zimskim olimpijskim igrama

Robot-barmen služiće koktele u medijskom centru Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

  • 1
Foto: Pixabay

Organizatori Zimskih igara u Pekingu 2022. opremili su medijski centar robotom barmenom, koji može da meša i služi koktele za oko 90 sekundi, navodi South China Morning Post. Gosti mogu naručiti piće skeniranjem koda na svom telefonu, dodaje Post.

Instalacija dolazi usred napora organizatora da smanje rizik od širenja COVID-19 na igrama. Pored robotskog barmena, restoranom za sportiste i zaposlene na Zimskim olimpijskim igrama takođe će upravljati mašine, navodi Post.

Robot barmen — koji služi i alkoholne i bezalkoholne koktele — sedi iza okruglog šanka i ispod desetina flaša okačenih na plafon. Na snimku je prikazan robot kako puni šejker za koktele iz jedne od boca iznad glave, dodaje led, zatim meša sadržaj pre nego što procedi zelenu tečnost u čašu za koktel u stilu margarite.

U baru će takođe biti zaposleno nekoliko ljudi-barmena koji će nadgledati rad robota i pružiti mu pomoć ako zatreba.

U međuvremenu, restoran, koji je otvoren samo za ljude koji rade na Olimpijadi, služiće hranu poput hamburgera i pirinča, koje će pripremati i služiti mašine, navodi Post. Koristeći trake koje prolaze duž plafona, porudžbine se podižu direktno iz automatizovane kuhinje i spuštaju direktno na stolove.

Kina još od početka pandemije vodi strogu politiku protiv širenja pandemije. Sada je ta pravila primenila i na Zimske olimpijske igre, ali na nešto zanimljiviji način.

Video: Robotizovani kovid redar je mešavina droida i vilenjaka: Kineze na testiranje upućuje robot

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikica

    31. januar 2022 | 17:43

    Idioti. "Kelner, molim vas samo jednu kockicu leda" ili "bez leda, molim"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA