≫ 

Otac želeo da spreči svoju decu da koriste internet, slučajno sprečio ceo grad

Zanimljiva metoda mogla bi dovesti do pozamašne novčane kazne i zatvora.

  • 1
Tastatura sa greškom Foto: Shutterstock

Jedan otac koji je koristio ometač signala da obuzda korišćenje interneta kod svoje dece, greškom je ugasio internet čitavom gradu i sada mu preti pozamašna novčana kazna, a možda i zatvor.

Počevši od ponoći do 3 sata ujutru svakog dana u nedelji, francuski grad Mesanž otkrio je da njihove mobilne i internet usluge jednostavno ne funkcionišu.

Nakon što je jedan mobilni operater prijavio problem Agence nationale des fréquences (ANFR), javnoj agenciji odgovornoj za upravljanje radio-frekvencijama u zemlji, utvrđeno je da je za blokiranje radio frekvencija u gradu odgovoran ometač signala.

Ometač signala je uređaj koji emituje radio talase na istoj frekvenciji kao mobilni uređaji kako bi ih sprečio da se povežu sa telefonskim tornjevima i da primaju legitimne signale.

U izveštaju ANFR-a se objašnjava da je tehničar pratio signal ometanja do kuće u susednom gradu, gde je vlasnik kuće priznao da je kupio ometač onlajn i koristio ga da natera svoje tinejdžere da se “skinu” sa računara.

Iako namera oca nije bila da ugasi internet čitavom gradu, korišćenje uređaja za ometanje u Francuskoj je nezakonito i za tako nešto je moguća kazna do 30.000 evra i kazna od 6 meseci zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA