≫ 

Zavirite u kineski "Westworld" — muzej koji pravi realistične humanoidne robote

Muzej ima niz prilagodljivih robota koji imaju vene, a "mogu i da se naježe"

  • 2

Čini se da jedan muzej u Kini prati pojedine naučno-fantastične filmove i stvara realistične robote sa venama na nogama, i čija koža “može da se naježi”.

EX Muzej budućnosti i nauke u kineskom gradu Dalian pokazuje napredne oblike robotike sa ciljem da robote učine što prilagodljivijim i što je moguće realnijim.

Prema obilasku muzejskog istraživačkog i dizajnerskog centra koji je objavio kineski državni medijski kanal CGTN, tehničari u muzeju mogu skenirati nečije karakteristike, pa čak i udove kako bi kreirali dinamičke 3D robote.

Na snimku sa YouTube-a, novinarki su skenirane crte lice kako bi napravili “prilagođenog androida”. Delovi njenog tela su zatim 3D štampani, a na snimku se vidi kako kontroliše pokrete tog 3D štampanog robotskog uda preko visokotehnološke rukavice.

“Koža je napravljena od bioničkog silikona medicinskog kvaliteta, vene, linije dlanova, pa čak i naježenost — sve izgleda veoma realno”, rekao je potpredsednik muzeja Jang Đianguo za CGTN, prenosi Business Insider.

Muzej, koji je otvoren u septembru 2021. godine, takođe sadrži robote bazirane na likovima Alberta Ajnštajna i Stiva Džobsa.

Kina poslednji godina značajno radi na razvoju robotike i veštačke inteligencije.

Nedavno su i organizatori Zimskih igara u Pekingu 2022. opremili medijski centar robotom barmenom, koji može da meša i služi koktele za oko 90 sekundi. Gosti su piće naručivali skeniranjem koda na svom telefonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    9. mart 2022 | 16:38

    Napokon žena koja ima opciju "OFF"...

  • Перагеније

    9. mart 2022 | 22:12

    Шта рекоше, нема Русија приступа високој технологији?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA