≫ 

Tesla objavila novu sliku njihovog humanoidnog robota: Videćemo Optimusa već krajem septembra

Tesla je predstavila svoj prototip humanoidnog robota Optimus novom slikom uoči potpunog predstavljanja planiranog za 30. septembar

  • 1
Tesla Optimus tizer Foto: Tesla

Ranije ove godine, izvršni direktor Tesle Elon Mask je najavio "Tesla AI Day#2" za 19. avgust i rekao da ljudi treba da očekuju "mnogo sjajnih novina".

Originalni "Tesla AI Day" održan prošle godine bio je događaj fokusiran na program samovožnje. Proizvođač automobila je takođe predstavio svoj Dojo superkompjuter i najavio planove za humanoidnog robota "Tesla Bot" – sada poznatog kao Tesla Optimus.

"Tesla AI Day#2" trebalo je da se održi godinu dana posle prvog, ali je Mask u junu na Twitteru odložio događaj za 30. septembar. Što se tiče razloga odlaganja, izvršni direktor je rekao da će Tesla možda do tada imati radni prototip Optimusa.

Sada nakon Teslinog godišnjeg sastanka akcionara, Mask je objavio novu sliku Tesla Optimusa kako bi promovisao predstojeći "Tesla AI Day #2" događaj.

Tesla AI Day #2 Foto: Tesla

Čini se da slika prikazuje robotske ruke stvarnog prototipa Tesla Optimusa.

Musk je čak rekao da kompanija ima za cilj da pokrene proizvodnju robota 2023. godine, što je mnoge iznenadilo.

Ovo je izuzetno ambiciozan vremenski okvir za tako ambiciozan projekat, ali Mask je u nekoliko navrata rekao da je to postao prioritet.

Mask je ponovio da veruje da bi poslovanje sa humanoidnim robotima moglo da postane veće od Teslinog automobilskog biznisa:

"Mislim da će Optimus dugoročno biti vredniji od automobila. To će okrenuti ceo pojam ekonomije na glavu", rekao je milijarder.

Optimus robot Printskrin: Tesla Live

Milijarder je ranije izjavio da bi Optimus mogao biti rešenje za nedostatak radne snage i da bi mogao da stvori pomak u privredi kako bi se značajno smanjili troškovi.

Tesla planira da iskoristi svoju postojeću stručnost u energetskoj elektronici i baterijama za električna vozila kako bi napravili robota, a da iskoriste svoju AI stručnost da mu daju mozak.

Mask je rekao da će robot biti programiran da obavlja jednostavne i ponavljajuće zadatke, uključujući i proizvodne operacije.

Tesla planira da se robot vremenom poboljša i može da obavlja širi spektar zadataka koji bi ga učinili korisnim i za komercijalne i za potrošačke primene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA