Kako bi mogao da izgleda čovek za manje od 800 godina? Ne smeši nam se svetla budućnost

Stručnjaci su ponudili izgled čoveka za manje od 800 godina, kao rezultat oslanjanja na tehnologiju

  • 13

Da li vam se nekada odsustvo pristupu telefona ili laptopa učinilo kao večnost? Ipak, model "Mindi", koji su dizajnirali istraživači, nateraće vas da ipak promislite opet kakav bi odgovor mogao da bude na prethodno postavljeno pitanje.

Naime, stručnjaci su ponudili izgled čoveka za manje od 800 godina, kao rezultat oslanjanja na tehnologiju.

Sa pogrbljenim leđima, širokim vratom, šakom sa kandžama, pa čak i drugim očnim kapcima, Mindi bi "mogla biti čovek od 3000 i više godina" prenosi Daily Mail.

- Pribavili smo naučna istraživanja i stručno mišljenje o ovoj temi, pre nego što smo radili sa 3D dizajnerom na stvaranju budućeg čoveka čije se telo fizički promenilo usled dosledne upotrebe pametnih telefona, laptopova i drugih tehnologija - objašnjava se.

Doktor Nikola Đorđević iz Med Alert Help objasnio je da način na koji držimo naše telefone "može da izazove naprezanje u određenim dodirnim tačkama, stvarajući 'tekstualne kandže', koje su poznate i kao sindrom kubitalnog tunela".

Ljudi takođe mogu da razviju i "pametni lakat", trajni stalni ugao od 90 stepeni, uzrokovan tipičnim pozicioniranjem ruke prilikom držanja uređaja.

- Držanje lakta savijenog duže vreme, najčešće, dok držite telefon, može da istegne nerv iza lakta i izvrši pritisak - dodaje Đorđević.

Ostale groteskne karakteristike koje možemo očekivati uključuju deblju lobanju i manji mozak, kao i drugi kapak kako bi se sprečilo prekomerno izlaganje svetlosti.

Mindi je naslednik Eme, bolesne radne koleginice budućnosti, koja je izgrađena 2019. da istakne važnost dobrih uslova na radnom mestu.

Emu su "zakuvali" istraživači nakon intervjua sa više od 3.000 zaposlenih o njihovim zdravstvenim problemima i zabrinutostima.

Ona ima trajno pogrbljeno držanje sedeći satima svakog dana za svojim stolom, suve crvene oči od dužeg izlaganja ekranu računara i bledu kožu dok je godinama provodila zarobljene pod odsjajem veštačke svetla.

Video: Lepe devojke, robo-reklame i industrijske mašine: Danas počeo sajam tehnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    5. novembar 2022 | 14:58

    Pojedini su i sad ovakvi.....

  • trtoje

    5. novembar 2022 | 16:37

    mi sto radimo u ove strane kompanije,gde motamo kablove za autoindustrije za minimalac vec izgledamo ovako.

  • Перагеније

    5. novembar 2022 | 19:13

    Просечни енглез овако већ изгледа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA