≫ 

Otkrivamo ko je prva zvezda koja je u Srbiji dobila verifikovan Twitter nalog

Verifikaciju dobijaju poznate ličnosti koje dokažu da zaista oni stoje iza tog profila

  • 0
Twitter logo, mobilni telefon Foto: Shutterstock

Ovih dana mnogo se govori o kontroverznoj odluci Ilona Maska da svima koji plaćaju mesečnu pretplatu Twitter dodeli čuvenu plavu kvačicu. Drugim rečima, svi koji odvoje 8 dolara mesečno moći će da se pohvale verifikovanim nalogom. 

Pretplatnici će imati i druge pogodnosti: njihovi tvitovi će biti prioritetni, moći će da objavljuju duže video i audio snimke, a biće izloženi dvostruko manjem broju reklama.

Međutim, pre cele ove priče, plavu kvačicu na ovoj društvenom mreži nije mogao da dobije bilo ko, a verifikacija je često bila proces kroz koji je prolazila samo selektovana grupa ljudi.

Davne 2013. godine, kada su verifikovane naloge imali samo predsednik naše države i Novak Đoković (koji je internacionalna zvezda, pa se ne računa), folk zvezda Seka Aleksić bila je prva zvezda i zapravo jedna od retkih javnih ličnosti u našoj zemlji kojoj je društvena mreža Twitter odobrila verifikaciju naloga.

Hello party, Hotel Hajat Foto: Nikola Anđić

Verifikaciju dobijaju poznate ličnosti koje dokažu da zaista oni stoje iza tog profila. Ova opcija nije bila ponuđena svim korisnicima, već samo onim nalozima koji su namenjeni široj publici, poput poznatih ličnosti, brendova i državnih institucija.

Danas je ta slika malo drugačija, jer pored Seke tu su mnoge druge poznate ličnosti, od estradnih umetnika, političara, sportista, pa i influensera koji imaju neku širu publiku.

Ipak, Seka Aleksić će uvek moći da se pohvali da je ona prva srpska verifikovana zvezda u Srbiji.

Video: Seka Aleksić: Moj sin ne zna moje pesme, ali zato zna sve Đeksonove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA