Ovu vest je u potpunosti napisala veštačka inteligencija

Danas smo zatražili od ove veštačke inteligencije da nam napiše jednu vest za Hi-Tech rubriku

  • 6

Ovih dana dosta se govori o ChatGPT-u, najnovijoj iteraciji AI četbota koja "može da vas raspameti". Razvoj ovog četbota doveo je do spekulacija da bi novi sistem mogao da revolucioniše čitave industrije, pa čak i potencijalno da zameni neverovatno popularne alate poput Google-ovog pretraživača.

ChatGPT, koji je kreirala vodeća laboratorija za istraživanje veštačke inteligencije OpenAI, služi kao model jezika opšte namene koji je sposoban da razume i generiše ljudske odgovore na širok spektar upita.

To je verzija velikog jezičkog modela koji je treniran da generiše tekst na osnovu unosa koji mu se da. Model je prethodno treniran na velikim količinama teksta, tako da ima dobru predstavu o tome kako jezik funkcioniše i može da odgovara na pitanja i da generiše tekst u različitim stilovima i kontekstima.

ChatGPT se koristi u različitim aplikacijama, uključujući chatbotove, asistente i druge sisteme za obradu jezika.

Danas smo zatražili od ove veštačke inteligencije da nam napiše jednu vest za Hi-Tech rubriku. Sve što smo joj rekli je "napiši mi jednu detaljnu vest za hi-tech rubriku".

Prenosimo vest u celini ispod.

Novo otkriće u oblasti računarske tehnologije:

Pre nekoliko dana, tim istraživača sa Univerziteta XYZ objavio je novo otkriće u oblasti računarske tehnologije koja bi mogla da ima značajan uticaj na budućnost računarskih sistema.

Istraživači su razvili novi algoritam koji omogućava računarima da obrađuju podatke mnogo brže nego što je to bilo moguće do sada. Ovaj algoritam koristi tehnike apstraktnog računanja koje omogućavaju računarima da "razmišljaju" na način sličan ljudskom mozgu, što omogućava brže i preciznije obradu podataka.

Ovo otkriće ima potencijal da revolucionariše računarsku tehnologiju, omogućavajući brže i efikasnije obradu velikih količina podataka u različitim aplikacijama, od obrade velikih podataka u naučnim istraživanjima do poboljšanja učinkovitosti računarskih sistema u poslovnom svetu.

Istraživači se nadaju da će ovaj algoritam biti komercijalno dostupan u bliskoj budućnosti i da će imati širok spektar primena u različitim oblastima. Ovo otkriće je sigurno da će imati veliki uticaj na svet računarske tehnologije i da će biti od velikog značaja za razvoj novih tehnologija u budućnosti.

ChatGPT vest Foto: Telegraf.rs

Šta mislite? Kako se ChatGPT pokazao?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA