• 12
 ≫ 

NASA je pronašla "lice medveda" na Marsu

 ≫ 

"Lice" je veće od vašeg prosečnog medveda. Verzija slike sa razmerom pokazuje da se proteže otprilike 2.000 metara u prečniku

  • 12
Lice medveda na Marsu

Foto: NASA/JPL-Caltech/UArizona

Na Marsu nema medveda, ali postoji površinska formacija koja liči na jednu. NASA-in Mars Reconnaissance Orbiter snimio je kadar Crvene planete koji bi trebalo da vas podseća na nešto - lice medveda.

"Lice" je veće od vašeg prosečnog medveda. Verzija slike sa razmerom pokazuje da se proteže otprilike 2.000 metara u prečniku.

Pošto smo ustanovili da ovo nije pravo lice medveda ili čak umetnost medveda koju su napravili nepostojeći inteligentni vanzemaljci, šta je onda ovo?

"Postoji brdo sa strukturom u obliku slova V (nos), dva kratera (oči) i kružnim prelomom (glava)", kažu naučnici.

"Kružni obrazac može biti posledica taloženja naslaga preko zakopanog kratera. Nos može biti formiran vulkanskim ili blatnim otvorom, tako da bi materijal koji se nalazi iznad kratera mogao biti lava ili blato", dodaju.

Lice medveda na Marsu

Foto: NASA/JPL-Caltech/UArizona

HiRise kamera ima sposobnost da pronađe  lica na Marsu. Ranije su pronašli krater Happy Face, jednog lika iz Mupper Show-a i, druge stvari. Dakle, uočavanje lica medveda je samo još jedan dan na Crvenoj planeti.

Video: Evo šta izađe kad na Guglu ukucate Dart mission

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok