Vreme čitanja: oko 1 min.

Pljačkaši vratili ukradeni telefon nakon što su shvatili da nije iPhone: "Ne želimo ovo"

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj događaj je izazvao diskusiju o vrednosti i percepciji različitih brendova pametnih telefona u kriminalnim krugovima, kao i o široj slici bezbednosti u urbanim sredinama

  • 0
Pljačkaš, telefon, krađa Foto: Shutterstock.com

Nedavno se u Vašingtonu odigrao neobičan incident koji je izazvao pažnju javnosti. Prošlog meseca, jedan par iz ovog grada doživeo je šokantno iskustvo kada su nepoznati napadači, naoružani i maskirani, opljačkali muškarca vraćajući se kući. Ukrali su mu sve što je imao kod sebe - novčanik, ključeve, pa i pametni telefon.

Međutim, ono što je ovaj slučaj učinilo neobičnim jeste postupak razbojnika nakon što su shvatili da je ukradeni telefon zapravo Android uređaj. Prema rečima druge žrtve i njegove supruge, jedan od razbojnika je, razočaran, vratio telefon vlasniku sa komentarom: "Oh, to je Android? Ne želimo ovo. Mislio sam da je iPhone".

Iako je ovaj postupak razbojnika donekle ublažio materijalnu štetu, psihološke posledice ostaju duboke. Par je izjavio da se osećaju uznemireno i nesigurno nakon ovog događaja, a posebno ih je potreslo što su razbojnici naoružani i spremni na nasilje zbog tehnološkog uređaja.

Ovaj događaj je izazvao diskusiju o vrednosti i percepciji različitih brendova pametnih telefona u kriminalnim krugovima, kao i o široj slici bezbednosti u urbanim sredinama, piše 9to5Mac.

Ovaj incident nije samo izolovan slučaj već deo većeg problema u kojem tehnološki aparati postaju glavni cilj oružanih pljački. Dok se zajednica bori sa ovim izazovima, ostaje pitanje kako zaštiti građane i njihovu imovinu od ovakvih nasumičnih akata nasilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA