≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sora je nešto najneverovatnije što smo dosad videli od veštačke inteligencije: Nestvarno je šta sve može!

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovaj me je ubedio da je budućnost tu i da će sve biti u redu", napisao je jedan od korisnik

  • 0

Sem Altman, šef kompanije OpenAI, predstavio je novi program veštačke inteligencije Sora, koji može da svaki tekstualni  zadatak pretvori u video-snimak.

On je na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, zamolio svoje pratioce da podnesu zadatke koje bi voleli da vide kao video-snimak.

Rezultati su bili toliko ultra-realistični da su jednog posmatrača naveli da poveruje da je to istina.

"Ovaj me je ubedio da je budućnost tu i da će sve biti u redu", napisao je jedan od korisnik.

"Želeli bismo da Vam pokažemo šta Sora može da uradi, odgovorite mi u komentaru šta želite da vidite i mi ćemo početi da pravimo", napisao je Altman u objavi na društvenoj mreži.

"Nemojte se suzdržavati od detalja ili se plašiti da je preteško", dodao je u sledećem postu navodeći ljude da budu što maštovitiji i kreativni u svom procesu.

Neki od komentara su bili: "Čarobnjak sa šiljastim šeširom i plavom odorom sa belim zvezdama baca čaroliju koja ispaljuje munje iz njegove ruke, a u drugoj drži staru knjigu", što je Sora ispunila više nego uspešno.

Sledeći je glasio: "Pola patka, pola zmaj leti kroz pelep zalazak sunca sa hrčkom obučenim u avanturističku opremu na leđima", glasio je drugi komentar, a Sora je opet bila na visini zadatka.

Jedan od zahteva je Sori zadao zadatak da napravi "sesiju za kuvanje domaćih njoka koju vodi baka u rustičnoj seoskoj kuhinji u Toskani sa bioskopskim osvetljenjem".

Kada je Altman dostavio neke od rezultata, pratioci nisu mogli da poveruju da je to nastalo od njihovih zahteva sa takvom lakoćom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA