≫ 

Piletina sa indijskim orahom i kikirikijem

Čuvena istočna kuhinja za vašim stolom...

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

- 300 g pilećeg filea

- 50 g kikirikja

- 50 g indijskog oraha

- 120 g belog pirinča

- 1 dl soja sosa

- 1 dl maslinovog ulja

- 450 g smrznute kineske mešavine

- biber, so, vegeta, gustin

Priprema:

Napraviti marinadu od 50 ml soja sosa, 30 ml maslinovog ulja i malo mlevenog bibera. Piletinu iseci na kockice i ostavi u marinadi 15-ak minuta. Za to vreme skuvati beli pirinač. Na malo maslinovog ulja propržiti kikiriki i indijske orahe (mogu ići celi ili malo rukom izmvrljeni), pa ih izvaditi iz tiganja. Na maslinovom ulju propržiti piletinu. Dodati smrznutu kinesku mešavinu, dinstati 5-7 minuta.

Dodati kikiriki i indijske orahe, a zatim i 50 ml soja sosa. Razmutiti 2 kafene kašicice gustina u 1 dl vode i sipati u tiganj. Dinstati do željene gustine. Ako želite više sosa, dodati vode i još malo dinstati. Začiniti po želji, ali pažljivo, soja sos je dovoljno jak, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA