Marinirani pileći ražnjići sa povrćem, pečeni na roštilju
Sezona roštiljanja je u toku, a piletina super ide i uz tamno pivo!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g pilećih fileta
- 200 g sveže crvene paprike
- 100 g tikvica
- 100 g mladog luka
- 200 g šampinjona
- 200 ml tamnog piva
- 4 - 5 kašika ulja
- 1 kašika začina za piletinu
Priprema:
Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju posudu i pospite začinom za piletinu. Opranu papriku očistite od semenki pa je isto tako narežite na kockice. Beli deo očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promešajte. Meso s povrćem pokrijte i ostavite na hladnom mestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjice.
Rešetku za roštilj ili tiganj premažite uljem i dobro zagrejte. Pripremljene ražnjice pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti. Uz tople ražnjice poslužite zelenu salatu.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.