Pohovana piletina s parmezanom, ispečena u rerni
Zdravija, a svakako zbog parmezana - i ukusnija verzija pohovane piletine.
Potrebno je:
- oko 500 g pilećih grudi
- oko 150 g brašna
- 2 jaja
- oko 200 g prezli
- 50 g rendanog parmezana
- so i biber
- malo maslaca
Postupak:
Uključite rernu na 200 stepeni, a pleh prekrijte papirom za pečenje. Izmešajte parmezan s prezlom. Posolite i pobiberite komade belog mesa, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u prezle s parmezanom.
Poređajte komade u pleh i pecite dok ne bude polugotovo. Izvadite iz rerne i na svaki komad stavite kockicu putera. Pecite dalje dok boja korice ne postane zlatna.
Servirajte uz tartar sos, senf ili limun.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.