≫ 

Pohovana piletina s parmezanom, ispečena u rerni

Zdravija, a svakako zbog parmezana - i ukusnija verzija pohovane piletine.

  • 0

Potrebno je:

- oko 500 g pilećih grudi

- oko 150 g brašna

- 2 jaja

- oko 200 g prezli

- 50 g rendanog parmezana

- so i biber

- malo maslaca

Postupak:

Uključite rernu na 200 stepeni, a pleh prekrijte papirom za pečenje. Izmešajte parmezan s prezlom. Posolite i pobiberite komade belog mesa, pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u prezle s parmezanom.

Poređajte komade u pleh i pecite dok ne bude polugotovo. Izvadite iz rerne i na svaki komad stavite kockicu putera. Pecite dalje dok boja korice ne postane zlatna.

Servirajte uz tartar sos, senf ili limun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA