Kremasta pasta s dimljenim lososom i maslinama (POSNO)

Danas možemo da kupimo i zdrave biljne pavlake na bazi pirinča, pa omiljena kremasta jela s ribom postaju dostupna i u vreme posta!

  • 0

Sastojci:

- 160 g posne testenine bez jaja

- 100 g dimljenog lososa

- 200 ml biljne pavlake za kuvanje

- 1 dl belog vina

- šaka maslina bez koščice

- 4 čena belog luka

- 1 kašika maslinovog ulja

- malo suvog paradajza iz ulja ili pečurke iz teglice

- sveža mirođija

- beli biber

- so

Priprema:

Beli luk očistite i narežite za listiće, masline iseckajte na kolutiće, a lososa narežite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte beli luk. Kratko propržite, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Kada se pavlaka zagreje, dodajte lososa, masline, paradajz i/ili pečurke, vino i pobiberite. Uz povremeno mešanje, kuvajte do željene gustine.

Testenine skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i pomešajte sa sosom. Ostavite minut, dva na toplom šporetu da se ukusi fino izmešaju. Pospite naseckanom mirođijom i posluzite uz belo vino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA