Alibaba će do 2020. godine zaraditi više od 900 MILIJARDI DOLARA

Prema rečima osnivača Alibabe Džeka Maa, kompanija takođe želi da učetvorostruči broj klijenata, na dve milijarde do 2036. godine sa 423 miliona iz 2016. godine

  • 0

Najveća svetska platforma za onlajn trgovinu, kineska Alibaba, planira da udvostruči obrt na rekordnih 6,0 biliona juana (912 milijardi dolara) u 2020. godini sa 3,09 biliona juana očekivanih u ovoj godini, prenosi Rojters pozivajući se na izvore iz kompanije.

MILIJARDER JE SADA STVARNO SVE OBJASNIO: Evo šta treba da radite sa 20 i 30, a šta sa 40 i 60 GODINA da biste bili USPEŠNI!

Prema rečima osnivača Alibabe Džeka Maa, kompanija takođe želi da učetvorostruči broj klijenata, na dve milijarde do 2036. godine sa 423 miliona iz 2016. godine, prenosi Raša tudej.

Džek Ma je obećao i da će intenzivirati borbu protiv falsifikovanih proizvoda i protiv kršenja prava intelektualne svojine.

Kompanija Alibaba je u aprilu postala najveći trgovac u svetu, pretekavši američki Volmart, a u novembru prošle godine je evidentirala rekordnu prodaju od 14,3 milijarde dolara na Dan samaca, kineski praznik kog su kreirali trgovci da bi privukli samce da se "uteše" kupovinom kao terapijom.

To je više nego duplo u odnosu na ukupnu onlajn prodaju u SAD za Dan zahvalnosti, Crni petak i Sajber ponedeljak, navodi RT.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA