NAJBOLJI IZUM: Baterija u spreju svaku površinu pretvara u izvor energije!

Jedan od članova istraživačkog tima tvrdi da će ova tehnologija na koncu - pomoću "farbe solarnih ćelija" - čitavu kuću biti u stanju da pretvori u "uređaj" koji hvata i skuplja solarnu energiju

  • 0

Kako piše časopis "Sajentifik Ameriken", tim naučika sa Rajs univerziteta u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, i sa Katoličkog univerziteta u Luvenu u Belgiji, rade na bateriji "na prskanje", koja se pakuje u aerosolnu konzervu.

Navodno, ovaj izum bi svaku površinu mogao da pretvori u potencijalno skladište energije. Čuveni časopis tvrdi da je sprej - poput svih drugih baterija - opremljen "pozitivnim kolektorom struje, katodom, koja privlači pozitivno naelektrisane jone, separatorom, anodom, koja privlači negativne jone, i negativnim kolektorom struje".

Jedan od članova istaživačkog tima, Nilam Sing, kaže da će tehnologija, u čijem razvijanju daje svoj doprinos, na koncu dovesti do nastanka "farbe solarnih ćelija" koja bi čitavu kuću mogla da pretvori u uređaj koji hvata i skuplja solarnu energiju".

Mi ćemo, elem, za sada biti zadovoljni i ako telefone budemo mogli da punimo na klupama u parku, dok tvitujemo "ni o čemu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA