Najbolja funkcija novog Androida neće raditi na svim telefonima

Iako bi svi platili da je imaju, to se ipak neće desiti

  • 0

Dobra vest je da će nova verzija Androida imati mogućnost da duplo smanji "težinu" fotografija u poređenju sa običnim JPEG formatom.

Pogledajte kako bi Galaxy S9 izgledao da je Samsung uzeo "budžu" sa iPhonea kao svi ostali proizvođači Androida

Međutim, loša vest je da neće moći da se koristi na svakom telefonu koji koristi Googleov operativni sistem.

Razlog za to leži u hardverskim i patentnim ograničenjima.

Foto: Pixabay.com

Nova tehnologija biće nazvana High Efficiency Image Format (HEIF), a kako bi uživali u njoj, potrebno je da proizvođači telefona plate vrhunski softver i licence za određene patente - što nije uvek slučaj.

Ako vam sve ovo zvuči pomalo poznato, to je zbog otga što je Apple prošle godine predstavio sličnu tehonlogiju sa iOS-om 11, a sada je i Google odlučio da uradi isto.

Prepolovljivanjem prostora koji fotografije zauzimaju - a samim tim i broj megabajte koje trošite na njihovo deljenje - je velika prednost za svakog korisnika.

Kada je iPhone u pitanju, Apple se postarao da njegovi čipovi mogu da izađu na kraj sa novom tehnologijom i rešio sve patentne probleme, ali sa Androidom je situacija potpuno drugačija jer postoji na hiljade različitih modela telefona i njihovih proizvođača.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA