≫ 

Rajkov: Maskota srpskog orla definitivno će biti zvezda Svetskog prvenstva (VIDEO)

Viber je pripremio besplatni set sa više od 15 stikera, posvećenih učešću fudbalske reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu, putem kojih će se korisnici direktno pretplatiti na čet bot

  • 6

Aplikacija Viber je postala svakodnevno sredstvo komunikacije među ljudima. U prilog tome ide podatak da usluge Vibera u Srbiji koristi preko 90 odsto korisnika pametnih telefona, a u svetu čak milijardu.

Razlog popularnosti ove aplikacije je jednostavna upotreba, ali i bezbedna razmena podataka među korisnicima.

Međutim ono što je jedan od zaštitnih znakova Vibera su stikeri. Skoro da ne prođe nijedan veliki praznik, a da ova kompanija ne plasira tematske stikere.

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu Fudbalski savez Srbije, Viber i Comtrade okupili su se oko jednog projekta, koji će svim korisnicima ove aplikacije i ljubiteljima fudbala doneti veliko zadovoljstvo tokom predstojećeg takmičenja.

O detaljima te saradnje razgovarali samo sa Atanasom Rajkovim, direktorom poslovnog razvoja kompanije Rakuten Viber za tržišta regiona centralne i istočne Evrope, Rusije i Zajednice nezavisnih država:

Atanas Rajkov; Foto: Marko Jovanović

- U suštini, ovo je jedinstven projekat koji radimo u Srbiji, gde plasiramo poseban set stikera posvećen učešću fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

- Ono što ćemo uraditi jeste da ćemo besplatan set stikera sa fudbalskom tematikom, sa maskotama, likovima fudbalera i njihovim omiljenim frazama, objaviti na Viberu. Ovaj paket stikera će zatim omogućiti navijačima da se pretplate na čet bot, putem kojeg će do će dobijati najvažnije informacije o Svetskom prvenstvu i učešću Srbije.

Viber uvodi novitete zbog kojih više nećete koristiti nijednu drugu aplikaciju za čet

Atanas Rajkov predstavlja Viber stikere za Mundijal; Foto: Marko Jovanović
  • Zašto je ova saradnja toliko važna i kakva su bila zaduženja među partnerima?

- Bilo je veoma važno da imamo ovo trojno partnerstvo, zato što sa jedne strane dobijamo sve informacije, zvanična odobrenja od FSS, pristup igračima, ekskluzivnom sadržaju, sa druge strane imamo pouzdanog partnera koji može da piše vesti, koji može zaista da integriše celokupan sadržaj na Viber platformi, putem najsavremenije tehnologije, kao što su čet botovi, kojima zaista raste popularnost.

- Takođe, treba imati na umu da su stikeri veoma popularna usluga i omiljeno su sredstvo izražavanja korisnika u Srbiji. Više od 90 miliona stikera mesečno se pošalje samo u Srbiji.

Koji Vam je omiljeni stiker za Svetsko prvenstvo?

- Iako ima nekoliko veoma interesantnih stikera sa igračima, zapravo mi se dopada stiker sa maskotom orla, koji ima nekoliko kombinacija, gde on izražava zadovoljstvo zbog pobede ili frustraciju zbog sudije i tako dalje. Mislim da ne mogu da se odlučim između njih nekoliko, ali definitivno će orao biti zvezda ovog svetskog takmičarskog spektakla.

Rajkov veruje da će maskota orla biti hit Svetskog prvenstva kada su stikeri u pitanju; Foto: Marko Jovanović
  • Da li je Viber ikada pre imao sličan projekat?

- Mi smo sponzori fudbalskog kluba Barselona, mi smo generalni sponzor kao Rakuten u čijem je vlasništvu Viber. Dakle, vlasnik Vibera je najveća japanska internet kompanija Rakuten i mi sarađujemo sa fudbalskim klubom Barselona, sa Golden Stejt Voriorsima, šampionom NBA lige, kako bismo razvili nove tehnologije u sferi sporta.  To sada prenosimo i na naše lokalne projekte i lokalne partnere.

- Mislim da je ovo veoma dobar rezultat, kako veliki brendovi svojom stručnošću  podržavaju takve projekte koji su značajni i vredni za korisnike u Srbiji. Znate, ja dolazim iz zemlje čiji tim neće igrati na Svetskom prvenstvu i mogu samo da zamislim koliko je zadovoljstvo kada je vaš tim tamo i kada možete da navijate za njih, igrajući protiv Brazila ili nekog drugog protivnika.

Atanas Rajkov u razgovoru sa novinarkom Telegrafa; Foto: Marko Jovanović
  • Da li to znači da ćete navijati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu?

- Veliki sam ljubitelj srpskog sporta, Novaka na primer i mnogih drugih, zato što smo mi susedne zemlje i mi definitivno treba da podržavamo jedni druge, tako da ću sigurno navijati za vas.

  • Šta Viber očekuje od ove saradnje sa FSS i Comtrade-om i šta će proizaći iz toga nakon Svetskog prvenstva?

- Svetsko prvenstvo je samo početak ove saradnje. Mi smo zamislili dugoročno partnerstvo, gde ćemo biti u mogućnosti da kreiramo platformu za ljubitelje fudbala u Srbiji koji će moći da dobiju tačne informacije u pravo vreme i na jednostavan način, putem mesindžera, bez instaliranja ili bilo koje dodatne aplikacije i bez složenih podešavanja.

- Ili kada se reprezentacija kvalifikuje za Evropsko prvenstvo ili prijateljske utakmice, ili važne vesti o najboljim igračima, bićete u mogućnosti da ih pronađete na jednom mestu. Ovo je nešto što razvijamo vremenom i bilo ko da preuzme stikere ili se pretplati na čet bot, nastaviće da dobija sve informacije vremenom i moći će da koristi sve ove inovativne usluge - zaključio je Atanas Rajkov.

(M. Banjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA