ITAcademy i Kraljevska fondacija nagradili najbolje đake: Najsavremenije IT školovanje za buduće digitalne lidere

Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića 20 najboljih đaka generacije sa ovih prostora besplatno će pohađati jednogodišnje školovanje na ITAcademy

  • 0

Puno osmeha, razgovora o novim idejama i pozitivne energije pred početak jedne nove zajedničke avanture. Ovako je protekao svečani prijem na Belom dvoru za najbolje učenike iz Srbije i Republike Srpske i buduće polaznike ITAcademy.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji kompanije LINK group i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića 20 najboljih đaka generacije sa ovih prostora besplatno će pohađati jednogodišnje školovanje na ITAcademy i imati priliku da stekne znanja za neka od najtraženijih zanimanja današnjice.

Na samom početku pozdravio ih je Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom:

Vrlo je važno da ovi mladi ljudi postanu svesni šta je IT i koliko je važno da steknu obrazovanje u toj oblasti. U tome je budućnost, jer bez IT-ja se ne može, sve je digitalizovano. Želim ovim đacima da imaju dosta uspeha i da na kraju dobiju dobar posao – rekao je prestolonaslednik.

Spoj modernog i tradicionalnog je dobitna kombinacija

U prijatnoj atmosferi, uz koktel i neformalno druženje, đaci, ali i njihovi roditelji, dobili su priliku da porazgovaraju sa predsednikom kompanije LINK group i da ga pitaju sve u vezi sa modernim obrazovanjem koje ova kompanija propagira.

Bilo nam je posebno zadovoljstvo da podržimo decu koja su kvalitetna i koja su to dokazala time što su najbolji đaci svoje generacije. Mislim da će im školovanje na ITAcademy pomoći, jer su oni generacija koju zovemo digitalnom. Svaka dodatna veština i znanje iz te oblasti učenicima daju samo dodatni plus, da mogu sutra dobro da startuju na tržištu rada, ili danas, kada treba da studiraju, izaberu fakultete, iako možda i nekog drugog tipa, ali IT kompetencije dodaju vrednost na njihovo redovno školovanje.

Velika nam je čast da budemo deo projekta koji sprovodi Kraljevska fondacija i smatramo da je kombinacija modernog i tradicionalnog u svakom vremenu kombinacija koja daje rezultat – rekao je predsednik kompanije LINK group, Valentin Kuleto.

Online školovanje i svetski priznati sertifikati

Foto: Promo

Izabranim đacima generacije školovanja je svečano uručio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Oni će IT akademiju pohađati online, i to program koji sami izaberu. Po završetku školovanja doći će u priliku da steknu i svetski priznate sertifikate, kao što su Microsoft, Oracle, Cambridge i mnogi drugi.

– Vrlo sam zahvalan, dopada mi se način rada, mislim da je inovativan, nisam se do sada sretao kod drugih škola i fakulteta sa ovakvim programima, a pogotovo ne da u toku godinu dana, i to online, možete da naučite toliko korisnih stvari – rekao je Đorđe Ogrizović, đak generacije u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Njegova koleginica iz beogradske Muzičke škole „Stanković” zahvalna je na pruženoj šansi.

Zaista sam ponosna što u našoj državi postoji kompanija kao što je LINK group, koja pruža šansu mladim ljudima. To je dokaz da i u Srbiji može da se uspe i da se dođe do svetskog znanja – rekla je Anđela na svečanom prijemu na Belom dvoru.

Ovo su najbolji đaci generacije iz Srbije i Republike Srpske koji će nastaviti svoje školovanje na ITAcademy: Marko Pekez, Podrašnica, Republika Srpska, JU Gimnazija, Mrkonjić Grad; Nina Brčkalo, Pale, JU SŠC "Pale"; Nataša Popović, Sremska Mitrovica, Mitrovačka gimnazija; Igor Šikuljak, Vlasenica, Republika Srpska, JU SŠC „Milorad Vlačić”; Ivana Burmazović, Loznica, Gimnazija „Vuk Karadžić”; David Nestorović, Velika Župa, Prijepolje, Prijepoljska gimnazija; Đorđe Ogrizović, Beograd, Treća beogradska gimnazija; Damjan Manojlović, Čačak, Tehnička škola Čačak; Anđela Dinić, Beograd, Muzička škola „Stanković”; Uros Stojiljkovic, Ćuprija, Gimnazija Ćuprija; Nikolina Bunijevac, Beograd, Trinaesta beogradska gimnazija; Maja Trninić, Gradiška, Republika Srpska, JU Gimnazija; Tamara Anđić, Beograd, Medicinska škola „Beograd”; Vukašin Božić, Šabac, Šabačka gimnazija; Ivana Vadović, Sombor, Srednja stručna škola „Sveti Sava”; Aleksandra Ristić, Šekovići, Republika Srpska, SŠC „Petar II Petrović Njegoš”, gimnazija; Filip Ćurić, Ćuprija, Tehnička škola Ćuprija; Petar Mitrović, Kikinda, Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski”; Aleksandra Vojnović, Bela Crkva, Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola; Pavle Marinković, Zaječar, Tehnička škola Zaječar.

Pogledajte kako je izgledala svečanost na Belom dvoru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA