Samo Marka Zakerberga niste mogli da blokirate na Fejsbuku. Sada ne možete ni ovu osobu!

Zakerberg može da dosađuje ljudima koliko želi jer je njega na Facebooku nemoguće blokirati

  • 2

Na prvi pogled, Mark Zakerberg ima Facebook profil poput svih ostalih korisnika, ali po jednom detalju se ipak razlikuje od drugih.

Ako ste primili poruku od ove osobe preko Facebooka, nipošto je ne otvarajte i ne prihvatajte prijateljstvo

Naime, Zakerberg može da dosađuje ljudima koliko želi jer je njega na Facebooku nemoguće blokirati. Osim njega, ne možete da blokirate ni njegovu suprugu Prisilu, ali zato možete njihovog psa Bista, kao i Markovu sestru Rendi, piše Guardian.

Mnogi korisnici su to primetili još u januaru, ali je Facebook sada dao i odgovor zašto su Zakerbergovi imuni na zloglasni "blok".

- To nije namerno i ta pojava nije specifična samo za neke račune, već se događa kada je neka osoba određeni broj puta blokirana na Facebooku. Događa se da se pojave "viralne kampanje" koje daju uputstva drugim korisnicima da blokiraju neku osobu, iako ona nije ništa učinila - kažu iz Facebooka.

Facebookovi algoritmi Zakerbergovim objavama daju posebnu "vrednost" pa se one pojavljuju na newsfeedu mnogo češće od objava ostalih korisnika, a izgleda da je to zasmetalo mnogima, pa su ga često i blokirali.

Foto: Facebook

Jedna takva "viralna kampanja" odvijala se nedavno u zemljama regiona, kada se proširio spam zbog kog su mnogi poverovali da je Italijan Fabricio Brambila haker, pa su ga masovno napadali i blokirali na Facebooku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BIA

    4. septembar 2017 | 11:20

    Ne mogu da ih blokiram, ali ih necu ni za prijatelje :)

  • Francuz

    12. septembar 2017 | 06:05

    Blokirani su oni kod mene, potpuno Ugasio FB i mir, čak i samu aplikaciju izbrisao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA