≫ 

Apple više neće da proizvodi iPhone X i iPhone SE?

Nagađa se da će kompanija prestati da proizvodi najnovije modele

  • 2

Kompanija BlueFin Research, koja se bavi istraživanjem i analizom u sferi IT industrije i interneta, navodi da Apple namerava da stopira proizvodnju prošlogodišnjeg modela iPhone X i stariji model SE.

Apple Maps ili Google Maps - koja aplikacija je bolja, ali i dostupna kada ste offline

Kao razlog za ovu odluku navodi se namera kompanije da se sva pažnja usmeri na tri nova modela koji se očekuju ove godine, na tradicionalnom predstavljanju na jesen.

iPhone X se više neće proizvoditi? Foto: Apple

Do kraja godine Apple planira da na tržište plasira oko 91 milion novih iPhonea, dok bi 2019. godine trebalo da bude isporučeno oko 92 miliona primeraka tri nova modela telefona. Ove brojek zasnivaju se na zaključku da su korisnici prethodnih iPhone modela ove godine konačno spremni za prelazak na novije uređaje.

Po izlasku na tržište, očekuje se da će tokom sledeća četiri kvartala biti isporučeno redom 20, 60, 45 i 40 milionakomada tri nova modela iPhone-a. Prema dostupnim predviđanjima najviše bi trebalo da se prodaje najveći model iPhone-a sa OLED ekranom od 6,5 inča i osnovni model sa LCD ekranom od 6,1 inča.

(Telegraf.rs/b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA