Više nam neće trebati avionske karte, jer će biti dovoljan samo jedan prst da se ukrcate na let

Reč je o pilot programu koji je pokrenut u maju ove godine, a iduća faza njegove realizacije uključuje implementaciju skeniranja otisaka prstiju pri čekiranju prtljaga

  • 1

Američka avio-kompanija Delta Air Lines započela je s praksom da putnici prilikom ulaska u njihove avione skeniraju svoje otiske prstiju. Dakle, za ukrcavanje im neće biti potrebna ni karta ni bilo kakva lična dokumentacija.

FASCINANTNO I DOSAD NEVIĐENO: Ovo je razlog zbog kojeg ostavljamo otiske prstiju kad nešto dodirnemo!

Opcija je za sada rezervisana samo za članove programa vernosti Delta SkyMiles koji su pristali da koriste program sigurnosti CLEAR koji košta 179 dolara godišnje. Osim u avioni, putnici skeniranjem otisaka prstiju mogu da uđu i u prostore Delta Sky Cluba.

Reč je o pilot programu koji je pokrenut u maju ove godine, a iduća faza njegove realizacije uključuje implementaciju skeniranja otisaka prstiju pri čekiranju prtljaga. 

Viši izvršni potpredsednik i glavni finansijski direktor Delta Air Linesa, Gil Vest, ističe kako sistem provere putnika putem senzora otisaka prstiju pruža veću preciznost u odnosu na klasične avionske karte te osoblju Delta Air Linesa daje više vremena kako bi se posvetili klijentima kojima treba korisnička podrška, dok klijenti mogu biti opušteniji kada dolaze na aerodrom.

Valja spomenuti da je Delta Air Lines prošle godine uveo mogućnost praćenja prtljaga putem mobilne aplikacije zahvaljujući RFID čipovima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA